Evenimentul Zilei > Social > Alexandru Rafila vine cu cea mai bună veste: Se va sfârși până în luna martie 
Alexandru Rafila vine cu cea mai bună veste: Se va sfârși până în luna martie 

Alexandru Rafila vine cu cea mai bună veste: Se va sfârși până în luna martie 

Alexandru Rafila a anunţat că valurile 5 sau 6 vor exista într-adevăr, dar pandemia ar putea fi încheiată până în luna martie, deoarece noile valuri vor fi mici şi nu vor avea un efect similar cu cel de acum.

Alexandru Rafila a declarat în emisiunea Marius Tucă Show că „valul 5 sau 6 vor exista, dar vor fi mici şi nu vor avea un efect similar cu cel de acum. Preocuparea este cât timp vom rămâne la aceste valori mari. Dacă mai stăm două sau trei săptămâni cu 16-17 mii de cazuri zilnic va fi o mare dramă pentru că sistemul de sănătate este deja depăşit şi sincer să fiu nu ştiu ce putem face”, a declarat medicul Rafila.

Eu nu cred că părinţii, bunicii au nevoie de certificat verde ca să meargă să îşi cumpere medicamente, lapte sau pâine

Alexandru Rafila a fost rugat să ofere și o soluție pentru actuala criză medicală subliniind că trebuie găsită o soluţie în comun şi asumată.

„Orice măsură în ţara asta, carantina, certificatul verde, certificatul albastru, orice măsură va fi luată trebuie să fie acceptabilă pentru oameni. Să înţeleagă de ce se ia acea măsură şi cei care iau acea măsură trebuie să fie oameni care să transmită încredere.

Dacă vor fi în continuare amestecate (…) nimeni nu va aplica aceste masuri. Dincolo de faptul că sunt contradictorii. INSP zice carantină, Cîţu zice certificat verde la farmacie. Lucruri inaplicabile. Eu nu cred că părinţii, bunicii au nevoie de certificat verde ca să meargă să îşi cumpere medicamente, lapte sau pâine”, a concluzionat Alexandru Rafila în emisiunea menţionată.

Conform acestuia, cerificatul verde trebuie folosit cu cele trei elemente, vaccinare, testare sau trecere prin boală „şi trebuie folosit acolo unde există riscul major, unde există aglomeraţie mare sau lucruri de genul acesta. Nu putem să zicem că îl introducem la toate activităţile”.

Câţu este de altă părere şi cere certificatul verde în magazine

Răspunsul profesorului Rafila vine în contextul celor declarate de premier unde spunea că merge pe ideea certificatului verde în magazine şi nu vede în asta o îngrădire a oamenilor nevaccinați, ci o triere (!).

Aş merge pe ideea de a folosi certificatul verde şi în magazine”, a afirmat joi premierul interimar Florin Cîţu. Acesta a precizat că decizia ar putea fi luată de Parlament, un proiect fiind în procedură parlamentară.

„În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulaţie. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă”, afirmă Florin Cîţu după şedinţa de joi a Guvernului.

Premierul spune că nu ar fi o restricţionare: „Asta nu este restricţionare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă eşti testat… Deci sunt trei variante. Aş merge pe ideea de a folosi certificatul verde şi în magazine”, a concluzionat premierul Cîţu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: