Evenimentul Zilei > Politica > Alexandru Nazare a fost remaniat. Iohannis l-a numit pe Florin Cîțu ministru interimar. Update
Alexandru Nazare a fost remaniat. Iohannis l-a numit pe Florin Cîțu ministru interimar. Update

Alexandru Nazare a fost remaniat. Iohannis l-a numit pe Florin Cîțu ministru interimar. Update

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat joi, în cadrul şedinţei de guvern, că ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a fost remaniat.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor Publice. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Șeful statului a semnat, totodată, decretul privind desemnarea premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Finanţelor.

Update: „Dacă se ia o decizie, ea aparţine premierului, aşa spune Constituţia. Eu nu vreau să comentez niciun fel de scenariu. Dacă avem o decizie oficială, atunci voi comenta.

Prim-ministrul este singurul care poate face evaluările miniştrilor. Nu o dată a spus asta. Probabil va veni cu explicaţii. Niciun fel de remaniere nu se va face fără o discuţie cu liderii coaliţiei, iar dacă se va face o remaniere sunt absolut convinsă că se va discuta cu toţi”, a declarat Alina Gorghiu.

Prima reacţie a lui Ludovic Orban

Update: Aflat la Teleorman, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus ca nu exista nici un motiv pentru care vreun membru al guvernului să fie revocat din funcţie.

La rândul său, Iulian Dumitrescu – liberal care a susţinut numirea lui Nazare – a subliniat că nu ştia despre decizia lui Cîţu. El a completat că nu există motive ca Nazare să fie remaniat şi că ar trebui ca premierul să discute în forurile statutare ale partidului despre remanieri. Ultimele informaţii arată că Florin Cîţu i-ar fi reproşat lui Nazare şi încasările slabe de la buget.

Anunţ sec în şedinţa de guvern

Update: Florin Cîţu l-a anunţat pe Nazare că este remaniat. A fost informat şi preşedintele Klaus Iohannis. Dan Vâlceanu ar urma să preia Ministerul Finanţelor.

Ştirea inţială: Conform surselor jurnaliştilor de la Antena 3, nu se ştie care dintre cei doi miniştri liberali va fi remaniat prima dată. Se cunoaşte doar că Nazare a intrat într-un conflict cu prim-ministrul Florin Cîţu.

Premierul este foarte deranjat din cauza faptului că ministrul Finanţelor s-ar fi opus direcţionării fondurilor solicitate de mai multe primării.

Florin Cîţu şi Alexandru Nazare

În ceea ce-l priveşte pe Adrian Oros, încă nu sunt clare motivele pentru care acesta este vizat de remaniere. Ştire în curs de actualizare. Rămâneţi pe evz.ro pentru a afla primele reacţii ale lui Florin Cîţu despre acest subiect.

Discuţia despre remaniere nu este nouă. La 25 iunie apărea zvonul conform căruia Cîţu dorea să remanieze 3 miniştri de la PNL şi doi de la USR PLUS. Chiar în aces zi, despre acest subiect a avut o reacţie apăsată şi prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan.

Ulterior, la 3 zile după ce presa centrală a preluat ştirea despre remanieri, premierul a subliniat că nu ia în calcul nicio remaniere a miniștrilor. Iată că la 11 zile după acel anunţ, liderul Guvernului României şi-a mai schimbat opiniile referitoare la despărţirea de anumiţi miniştri.

Cîţu şi Nazare
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: