Alexandru Cumpănașu a încins rețelele de socializare. Poliția Capitalei verifică anumite mesaje de pe Tik Tok

Alexandru Cumpănașu a încins rețelele de socializare. Poliția Capitalei verifică anumite mesaje de pe Tik Tok

Zecile de postări ale lui Alexandru Cumpănașu de pe TikTok sunt privite de multe persoane ca atacuri la morala unor adolescenți de 15-16 ani, dar și la adresa profesorilor.

Contul lui Alexandru Cumpănașu, care poartă numele ”profesorul online”, are peste 500.000 de urmăritori și conține zeci de filmulețe cu mesaje care sunt catalogate ca o blamare la adresa profesorilor sau care conțin subiecte ”delicate” din viața adolescenților.

Subiectul este aprig discutat de către profesori care susțin că limbajul folosit de Cumpănașu a depășit limita a decenței și că este nevoie de intervenția autorităților statului.

„Vreau și eu să văd dacă vreun profesor va avea tupeul - tupeul! - să încalce legea, să-ți pună note și să te condamne că nu ți-ai făcut tema de vacanță”, i-a spus Cumpănașu unui elev care se plângea de faptul că a primit teme de vacanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

Legat de profesori, fostul candidat la președinția României spune că și printre aceștia sunt ”psihopați” sau chiar ”perverși”.

„Eu nu știu ce psihopați sunt de partea ailaltă, ce derbedei sunt de partea ailaltă ca profesori. Da? Din păcate, ne arată că perverșii în sistemul de învățământ sunt destul de mulți. Acuma, cu tot respectul, să vezi fete de 15-16-17-18 ani făcând genuflexiuni, flotări și altele, pe cameră, ca înregistrări, ele pot fi folosite și altfel. Pot fi puse pe site-uri de o altă natură! NU dați cu voi nicio înregistrare!” - le spune Alexandru Cumpănașu elevilor pe contul său de TikTok.

Poliția ar fi demarat unele cercetări

Cu privire la mesajele postate de Cumpănașu, există surse oficiale citate de jurnaliști care spun că Poliția Capitalei ar fi demarat anumite cercetări cu privire la aspecte care țin de Codul Penal.

De exemplu, unei fete de 16 ani, Cumpănașu îi scrie că el ar fi fost marcat pe viață dacă ar fi văzut niște ”chestii”. ”Eu cred ca tu ai un par frumos, nu eu, dar ma rog… Eu nu-mi inchipui sa (neinteligibil) unei fete de 16 ani, cum esti, o fata destul de dezvoltata, la liceu sportiv sa faci in fiecare zi… Pana la urma nu e de profesor sau de profesoara… pana la urma de colegii tai care stau se uita la fundul tau, adica sunt niste chestii care pe mine m-ar fi marcat pe viata, ti-o spun sincer”, a scris acesta.

Într-un alt clip, Cumpănașu se laudă cu ”dotarea” lui, pentru care le mulțumește părinților. „Nu, este din fabrica si functioneaza perfect, spre dezamagirea si invidia voastra (…) Ce sa-ti spun tie, nu e vina mea cu tu n-ai: masina respectiva, casa respectiva, fata respectiva sau, in cazul asta, alte dotari. Ele au venit natural din fabrica. Nu toata lumea are sansa asta, eu ii multumesc lui mama si tata”.

Diana Sarca, purtător de cuvânt de la Poliția Capitalei, nu a putut fi contactată pentru a oferi informații suplimentare legate de acest subiect.

Dezbină și condu!

Pe de altă parte, directorul adjunct de Colegiul Național ”Grigore Moisil”, Ioana Neacșu spune că ceea ce susține Alexandru Cumpănașu în postările sale nu poate fi generalizat la întregul corp profesoral.

„Deranjează și modul în care sunt spuse lucrurile. Acuzațiile care se aduc acolo în mod particular pot fi reale, dar cu siguranță nu pot fi generalizate. Numărul enorm de urmăritori ai acestor filmulețe ne arată că elevii simt o lipsă de comunicare reală cu cadrul didactic”, a spus Ioana Neacșu.

Consiliul Național al Elevilor susține că postările făcute de fostul candidat la cea mai mare funcție în Statul Român, pot fi privite în ecuația ”dezbină și condu”.

„E un fel de dezbină și cucerește, adică sunt tratate punctele nevralgice ale școlii online, lucruri care ne frustrează pe noi toți. Elevii au simțit că au atât de puține repere în figurile adulte și în figurile mature din viața școlară, încât au simțit nevoia să apeleze la astfel de conturi și la astfel de alternative”, explică Rareș Voicu, membru în consiliul de conducere al CNE.

Se fac bani frumoși din aceste vizualizări

Sociologul Gelu Duminică a susținut că elevii trebuie educați cu privire la calitatea slabă a acestor tipuri de mesaje, care li se inoculează prin aceste postări și care le induc un anumit comportament anti social care, până la urmă, se va întoarce împotriva lor.

„Omul face bani pe acele vizualizari, omul vinde un produs, marea problema este societatea care cumpără produsul ăla. Trebuie să educăm consumatorul, în cazul de față copiii, ce înseamnă produsul de slabă calitate, ce înseamnă ura, dihonia, ce înseamnă lipsa de respect și cu siguranță peste ceva vreme, astfel de personaje nu vor mai fi consumate”, a declarat Gelu Duminică.