Editura Evenimentul si Capital

Alexandra Dobre, mesaj dur după scandalul de la Spitalul Filantropia. „Funcția de Președinte CA nu necesită expertiză în domeniul sănătății”

Gabriela Firea și Alexandra Dobre
Autor: | | 3 Comentarii | 3757 Vizualizari

Alexandra Dobre, fostul consilier a lui Gabriel Oprea, cea în jurul căreia, în ultimele zile, s-a iscat un adevărat scandal după ce s-a aflat că a fost numită în pozițiile de administrator la spitalele Filantropia și Gomoiu, vine cu o serie de precizări legate de parcursul său profesional.

UPDATE: Amintim că ancheta realizată de Libertatea arată că fata a intrat pe funcții uriașe încă de la vârsta de 22 de ani. Acum are 26 și e șefă peste profesori și academicieni.

Fac cateva precizări pentru rectificarea informațiilor eronate, aparute în spatiul public recent, cu speranta ca o sa aveti rabdare sa cititi pana la final:

- NU am fost numită în CA la Spitalul Clinic Filantropia ca urmare sau consecință a faptului că am deținut funcția de consilieră a dlui Gabriel Oprea( loc de munca pe care l-au avut si alti tineri, alte tinere) ci datorită experienței profesionale în management (aproximativ 4 ani) și a studiilor absolvite. Sunt absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității București și a Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA. Din punct de vedere al studiilor în management instituțional am numeroase acreditări de manager de la autorități autorizate si urmez cursurile unui MBA la catedra UNESCO.

- Funcția de Președinte CA nu necesită expertiză în domeniul sănătății, CONFORM LEGII, afirmația fiind tendențioasă și făcută doar pentru rezonanță, nu pentru o reală informare a populației și nici după o atentă documentare. Președintele de CA în acest caz are aceleasi atributii ca restul membrilor CA, numai ca presedintele este cel care conduce sedintele.

- Funcțiile publice nu constituie elemente de „colecție”, ci demnități care implică responsabilități și obligații profesionale.

- Se afirmă calomnios că aș fi beneficiara unei legi „prost făcute”, care permite „oricui” să fie pe funcții cheie – fără pregătire, fără performanțe. Nu mi s-a cerut niciun fel de informație legată de CV-ul meu sau de rezultatele dobândite și nici nu cred ca a existat o minimă documentare înainte de a se face în mediul public o astfel de afirmație. Dacă s-ar fi făcut aceste lucruri, s-ar fi putut afla cu ușurință faptul că, în demersurile mele profesionale, mi-am dovedit competența și am obținut performanțe cuantificabile.

- la data de 19.07.2018, prin dispoziția Primarului General al Capitalei cu numărul 1312/19.07.2018, am fost numită membru CA al Spitalului Clinic Filantropia, conform art. 186 din Legea 95/2006 actualizată, ulterior acestei date fiind ALEASĂ președinte al Consiliului de Administrație, în unanimitate, prin vot liber exprimat de către toți membrii titulari în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Filantropia, prezenți la ședință, 4 din 5, cu 4 voturi pentru, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă, conform Procesului Verbal nr.8410 din 20.09.2018.

-pentru a deține funcția de președinte al Consiliului de Administrație la Spitalul Clinic Filantropia, funcție cu rol administrativ, conform Legii 95/2006, nu sunt necesare studii medicale, ci studii sau experiență în managementul instituțiilor. Dacă legiuitorul ar fi considerat necesar reglementarea numirii în funcția de membru CA în administrația spitalelor, cu siguranță ar fi impus imperativ condiții obligatorii pentru dobândire: studii medicale în domeniu, concurs sau examen, vechime în specialitate medicală și altele. În acest sens, au fost respectate dispozițiile art 187 alin. (9) din Legea 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, actualizată.

Din dispozițiile legale citate reiese în mod evident că, pentru funcția de membru/ președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic Filantropia, nu sunt necesare studii medicale în domeniu, astfel că afirmația făcută în media este eronată și neconformă realității și conduce la dezinformarea publicului și crearea unei imagini tendențioase despre persoana mea și despre competențele mele profesionale.

- Cu privire la experiența mea profesională, dintr-un total de 8 ani de muncă, în care am lucrat atât în domeniul privat cât și în domeniul administrației publice, în ultimii 4 ani am deținut și dețin funcția de director general. (Centrul European Cultural si de Tineret pentru UNESCO Nicolae Bălcescu și Centrul pentru Seniori al Municipiului București)

- De asemenea, având în vedere faptul că numirea mea ca membru în CA la Spitalul Clinic Filatropia s-a realizat în urmă cu aproape un an de zile, afirmațiile referitoare la nemulțumirea angajaților privind numirea mea sunt nefondate și nu au niciun temei legal sau informațional, neexistând vreun incident sau nemulțumire oficială din partea angajaților spitalului la adresa mea, in tot acest timp, care sa-mi fie adusă la cunoștință si care să justifice sau să probeze asemenea afirmații tendențioase.

- Am un respect deosebit pentru profesia de medic și consider misiunea lor nobilă, de aceea încă de la numirea în funcția de membru CA al Spitalului Clinic Filantropia, nu am făcut altceva decât să susțin programele spitalului și să încurajez măsurile de motivare a cadrelor medicale. ( aspecte care se regăsesc in procesele verbale ale ședințelor de CA)

- NU am umilit niciodată un medic, prin urmare în niciun moment nu am ridicat problema sancționării acestora;

Codrin Stefanescu s-a DEZLANTUIT! ATAC DUR la colegii sai din PSD: Au stat cu capul la cutie

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI