Evenimentul Zilei > International > Britanicii, atacuri la adresa româncei aleasă consilier local: „Să vă duceți cu toții acasă și să vă conduceți propria țară”
Britanicii, atacuri la adresa româncei aleasă consilier local: „Să vă duceți cu toții acasă și să vă conduceți propria țară”

Britanicii, atacuri la adresa româncei aleasă consilier local: „Să vă duceți cu toții acasă și să vă conduceți propria țară”

Alexandra Bulat - consilier local român din Regatul Unit - a fost asaltată de sute de mesaje rasiste după ce a câștigat alegerile. Cel puțin 200 de comentarii au fost rasiste și xenofobe la adresa sa.
Alexandra Bulat a fost aleasă pe listele Partidului Laburist pentru un post de consilier al comitatului Cambridgeshire, din estul Angliei. Funcția obținută de Alexandra este echivalentul poziției de consilier județean în România.
Alexendra Bulat a plecat în Marea Britanie în anul 2012. Ea este absolventă a University College Londra, cu master la Universitatea Cambridge și doctor în sociologie la University College London.

Alexandra a publicat un video pe social media în care a povestit de unde i-a venit ideea să candideze

Alexandra Bulat, 27 de ani, spune că nu s-ar mai întoarce în România decât în vizită, și că a ajuns să gândească în limba engleză, ceea ce înseamnă că s-a acomodat foarte bine cu viața din Regatul Unit.

„Anul trecut mi-am dat seama că există 800.000 de români în Marea Britanie și niciun consilier județean român. Așa că m-am gândit că ar fi o idee să candidez la alegeri. Nu mă așteptam, dar astăzi am devenit primul consilier județean din România!”, a povestit Alexandra.


Cine este Alexandra Bulat, prima româncă aleasă consilier județean în Anglia


După ce a făcut postarea, mesajele xenofobe nu au întârziat să apară

Alexandra a spus că aproximativ 200 de comentarii au fost rasiste și xenofobe, iar unul a fost o amenințare cu o plângere oficială către Partidul Laburist.

Totul i s-a tras după ce Alexandra Bulat a postat un videoclip pe TikTok, pentru a-și marca succesul, în numele Partidului Laburist din divizia Abbey a Consiliului Județean Cambridgeshire, dar, din nefericire, a fost atacată de internauți.

„Ei bine, asta este total greșit! Este timpul să vă duceți cu toții acasă și să vă conduceți propria țară și să ne lăsați pe noi să ne conducem singuri țara ”, spunea unul dintre comentatori.

„Nu sunt străină de comentariile rasiste și xenofobe, dar volumul acestora este imens. Mă întreb uneori, dacă un cetățean britanic ar deveni consilier în România, oare ar primi aceeași reacție pe rețelele de socializare”, a răspuns Alexandra celor care au atacat-o.

Alexandra a primit şi aprecieri după aflarea rezultatelor de la alegeri: Silvia Campeanu: Felicitări! Suntem mândri de tine! Şi, evident, am votat Labour! Mult succes îţi dorim! ❤️

Stefan Voloseniuc: Felicitări! Alexandra ! Suntem mândri de tine si ești un exemplu pentru noi toţi ! Cu siguranţă reuşita ta ne va motiva pe toţi să-ți urmăm exemplul! Succes în continuare!, a mai scris cineva pe contul Alexandrei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.