Dosar penal pentru delapidare pe numele lui Alexander Adamescu, fiul magnatului Dan Adamescu, decedat în timp ce ispășea o pedeapsă cu închisoarea. Surse judiciare au precizat că, în cadrul acestui dosar, polițiștii DICE din IGPR au descins, alături de un procuror de la parchetul de pe lângă tribunalul București, la Unirea Shopping Center, deținut de familia Adamescu, dar și la domiciliul unui director general al magazinului.

Ancheta vizează modul în care Adamescu Alexander a luat bani din societatea care administrează magazinul Unirea pentru a-I folosi în interes personal. Mai exact, ca să-și platescă avocații care îl reprezintă în Marea Britanie, susțin anchetatorii.

Reamintim că, pe 6 martie 2019, judecătoarea Philippa Whipple, de la Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie, a decis înlocuirea măsurii de arest preventiv a lui Alexander Adamescu cu măsura de arest la domiciliu, precum şi cu plata unei cauţiuni de 435.000 lire sterline. Judecătoarea nu a luat o decizie cu previre la extrădarea acestuia în România.

 

Te-ar putea interesa și: