Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă! Trei răniți după ce o bombă a explodat lângă gara din orașul german Munchen. FOTO
Alertă! Trei răniți după ce o bombă a explodat lângă gara din orașul german Munchen. FOTO

Alertă! Trei răniți după ce o bombă a explodat lângă gara din orașul german Munchen. FOTO

O explozie violentă a avut loc, miercuri, în apropierea unei gări aglomerate din orașul german München, a anunțat poliția. Deocamdată nu există informaţii mai multe despre acest incident.

O explozie puternică a avut loc în apropierea unei gări aglomerate din orașul german München. Trei persoane au fost rănite într-o explozie provocată de o bombă în apropierea unei gări aglomerate din orașul german München, a anunțat miercuri poliția.

Explozia a avut loc în timpul lucrărilor de construcție în apropierea stației Donnersbergerbruecke. Serviciile de urgență sunt la fața locului.

În acest moment nu există dovezi că ar fi fost un atac

Potrivit primelor constatări, avem trei persoane rănite, zona periculoasă este în mare măsură izolată și traficul trenurilor este blocat pe ruta principală, a declarat ofițerul de presă al poliției din Munchen, Peter Werthmann.

În imaginea de mai jos vedem pompierii, polițiștii și angajații căilor ferate cercetând pe șantierul feroviar de la Donnersbergerbrücke. Potrivit pompierilor, trei persoane au fost rănite într-o explozie pe un șantier al Deutsche Bahn.

Potrivit poliției, a fost o bubuitură puternică în apropierea podului Donnersberger, urmată de o coloană de fum, în Munchen, Germania, la 1 decembrie 2021.

Pompierii, polițiștii și angajații căilor ferate stau pe un șantier feroviar de la Donnersbergerbrücke. Potrivit pompierilor, trei persoane au fost rănite într-o explozie pe un șantier al Deutsche Bahn. Mai multe detalii exacte nu au fost disponibile la început. Potrivit poliției, a fost o bubuitură puternică în apropierea podului Donnersberger, urmată de o coloană de fum, în Munchen, Germania, la 1 decembrie 2021

Potrivit primelor informații, deflagrația s-ar fi produs în timpul unor lucrări de construcție desfășurate în apropierea stației Donnersbergerbruecke, potrivit CNN.

Deocamdată nu există informații despre eventuale victime, spune poliția, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale serviciilor de urgență. Traficul feroviar a fost oprit, însă „nu există niciun pericol în afara zonei respective”, a mai spus poliția.

Pericolul nu a trecut

Se pare că este vorba despre o bombă din Al Doilea Război Mondial care a explodat miercuri pe un șantier de lângă o linie de cale ferată aglomerată din München, rănind trei persoane, dintre care una grav, a anunțat poliția germană.

Peste 2000 de tone de bombe și muniții vii sunt descoperite în fiecare an în Germania, la peste 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Avioanele de război din Marea Britanie și SUA au lovit țara cu 1,5 milioane de tone de bombe care au ucis 600.000 de oameni. Oficialii estimează că 15% dintre bombe nu au reușit să explodeze, unele aflându-se la șase metri adâncime.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.