Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă! Se cere desființarea unui județ important „E o nenorocire ce se întâmplă acolo”
Alertă! Se cere desființarea unui județ important „E o nenorocire ce se întâmplă acolo”

Alertă! Se cere desființarea unui județ important „E o nenorocire ce se întâmplă acolo”

Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (F.S.D.P.R), susține că județul Ilfov s-ar putea desființa pentru a stăpâni criminalitatea.

„Concomitent cu această măsură, ne propunem ca Federaţia, prin oamenii ei care sunt ofiţeri şi agenţi activi în Poliţia Română, să intervină în mod imediat, nu să aşteptăm o sută de ani pentru destructurarea acestor grupări. Este un mesaj extrem de puternic. Capitala ar avea o zonă tampon de linişte. Ori reuşim, ori plecăm. Ori există cetăţeni români protejaţi de legile statului, prin această forţă care se numeşte „poliţie”, ori ne declarăm incompetenţi şi plecăm. Dar, pentru a putea fi evaluaţi, noi trebuie să ştim exact cum acţionăm”, a declarat Christian Ciocan.

„De 30 de ani, judeţul Ilfov ridică probleme prin oamenii de acolo. „Criminalitatea voiajoră” – adică hoţi voiajori, interlopi voiajori; locuieşti într-o localitate şi faci fapte penale în altă localitate – asta îngreunează cercetările. De 30 de ani, nu a existat o soluţie radicală. Este o primă măsură pe care noi o propunem, concomitent cu intervenţia rapidă, în mod imediat, în secunda zero a poliţiştilor noştri. Grupările infracţionale trebuie destructurate. Ori ei, ori noi pentru cetăţenii români.

Vom merge în Guvernul României, ne vom susţine punctul de vedere. Îi acordăm sprijin 100% domnului ministru Vela, pe care îl credităm cu maximă bună-credinţă. Are nevoie de oameni care să îi ofere soluţii şi nu de mâncători de semințe care stau pe margine şi arată cu degetul. Şi ne asumăm eşecul! Dacă va fi un eşec, în aceste condiţii, ni-l asumăm. Facem o declaraţie în alb pentru comunitate, aşa cum se face. Desfiinţarea în regim de urgenţă a unităţii administrativ-teritoriale Ilfov! Vă daţi seama ce ar însemna acest lucru şi pe zona turistică, şi pe zona administrativă, şi pe zona de instituții de forţă?

Este o nenorocire ce se întâmplă acolo şi am văzut din presă: primari cercetaţi de fel și fel de instituții ale statului, fel şi fel de construcţii fără niciun fel de autorizaţie, haos. Nu se respectă condiţiile de mediu! Practic, acest judeţ Ilfov a devenit zonă de interes 0, care trebuie aplanată pentru sănătatea populaţiei, din toate punctele de vedere. Ne asumăm! Câştigăm sau plecăm! Cu scut sau pe scut! N-am pierdut, până acum, în nici măcar o situaţie. Nu vom pierde nici de acum înainte”, a conchis purtătorul de cuvânt al F.S.D.P.R.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: