Alertă. Raționalizarea internetului, mai aproape ca oricând

Alertă. Raționalizarea internetului, mai aproape ca oricând

Raționalizarea internetului pe scară largă de către guvernele europene ar putea fi decisă în scurt timp, având în vedere că un număr tot mai mare de oameni intră în izolare și carantină, fiind obligați să stea acasă. În egală măsură e nevoie de internet, la un nivel optim pentru rețelele de comunicații în sănătate, învățământ și situații de urgență.

De joia trecută Netflix a trebuit să reducă traficul către rețelele sale europene cu 25%, măsura fiind luată pentru 30 de zile. Aceasta a fost necesară pentru a păstra funcționalitatea internetului pe continent, deoarece traficul de date a crescut puternic, imediat ce zeci de milioane de persoane au intrat în carantină sau izolare.

Descărcărcările aplicației Netflix au explodat în Europa în ultimele câteva săptămâni, pe fondul unor mesaje de genul „Netflix și relaxare” ori „Netflix și carantină” promovate pe  rețelele de socializare din Italia, Franța, Spania și Marea Britanie.

La câteva zile după ce Netflix  s-a angajat să reducă traficul, experții spun că țările europene ar putea începe să extindă raționalizarea internetului pe scară largă, pentru a acorda prioritate aplicațiilor și site-urilor cu adevărat necesare.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Dacă ajungem într-o situație în care, la nivel mondial, 850.000 de copii încep să primească lecții online, practic pentru o perioadă îndelungată de timp, atunci rețelele ar putea dori să înceapă să acorde prioritate traficului video în detrimentul traficului de jocuri”, a declarat, pentru The Telegraph, Matthew Howett, analist principal la Assembly.

Furnizorul britanic de internet, BT Group, a declarat că rețeaua sa de comunicații ar putea gestiona niveluri extreme ale traficului de date necesar milioanelor de oameni care navighează pe internet în timp ce se află în carantină. Dar, serviciile de streaming video s-ar putea prăbuși, pentru a lăsa trafic optim serviciilor de urgență și altora de strictă necesitate.

Pe lângă Netflix, Amazon Prime Video și YouTube sunt alte două servicii de streaming care limitează video-uri de înaltă definiție pentru utilizatorii europeni, tot pentru a păstra funcționalitatea internetului. În plus, guvernele franceze și britanice au cerut Disney să suspende lansarea noului său serviciu de streaming în ambele țări, pe 24 martie.

Și Kester Mann, analist la CCS Insight, a declarat că ”metodele drastice” în raționalizarea internetului ar putea fi aproape. Trebuie pusă educația în fața altor servicii, a mai spus Mann, care a menționat și că acest lucru va isca controverse.

Pe de altă parte, deja Austria și Elveția și-au priorizat traficul de internet în momentele în care rețelele sunt supraîncărcate.

Sursa: Zerohedge.com