Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă pentru românii din Italia! Este obligatoriu pentru toți angajații. Când intră în vigoare
Alertă pentru românii din Italia! Este obligatoriu pentru toți angajații. Când intră în vigoare

Alertă pentru românii din Italia! Este obligatoriu pentru toți angajații. Când intră în vigoare

Italia urmează să impună obligativitatea pașaportului verde COVID-19 pentru toţi angajaţii, inclusiv din sectorul privat, începând de luna viitoare. Aceasta este prima țară europeană care folosește pașaportul de vaccin pentru a opri infectările.

Italia se află printre statele care au impus pașaportul Verde. Acesta constă în dovada că o persoană este vaccinată, a trecut prin boală sau are un test negativ recent – pentru accesul la muzee, săli de sport, evenimente în spaţii închise sau în interiorul restaurantelor.

Italia extinde locurile unde o fie obligatoriu pașaportul de vaccinare

Pașaportul verde o să fie obligatoriu și în școli, licee sau facultăți, iar cei care sunt nevoiți să îl folosească sunt profesorii. Dacă dascălii nu au un pașaport verde, aceștia o să fie suspendați sau concediați, fiind un pericol pentru ceilalți profesori sau elevi.

‘Ne îndreptăm spre un paşaport verde obligatoriu nu doar pentru angajaţii din sectorul public, ci şi pentru cei din sectorul privat’, a declarat Ministrul pentru afaceri regionale, Mariastella Gelmini, la postul de radio RAI. ‘Vaccinul este singura armă pe care o avem împotriva COVID şi putem limita infectările doar vaccinând o mare majoritate a populaţiei’, a adăugat aceasta.

Tensiuni mari în guvern pe tema pașaportului de vaccinare

Potrivit Reuters, şedinţa de guvern de joi o să fie una tensionată și cu foarte multe păreri împărțite. Liderul Ligii, Matteo Salvini, s-a opus în mod repetat folosirii paşaportului verde, dar partidul său este divizat în această problemă.

Maurizio Landini, liderul celei mai mari confederaţii sindicale CGIL, a declarat că testele pentru angajații care nu vor să se vaccineze trebuie să fie gratuite.

‘Oamenii nu ar trebui să plătească pentru a munci’, a subliniat el.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: