Evenimentul Zilei > Justitie > Alertă pentru Kovesi! Un om de încredere care a lucrat pentru ea a comis-o
Alertă pentru Kovesi! Un om de încredere care a lucrat pentru ea a comis-o

Alertă pentru Kovesi! Un om de încredere care a lucrat pentru ea a comis-o

Valentin Șelaru, unul dintre foștii colaboratori apropiați ai șefei Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a fost surprins recent într-o ipostază care ridică multe semne de întrebare cu privire la probitatea acestuia. Această observație vine în contextul în care cel care fost consilierul fostei șefe a DNA s-a întâlnit cu Constantin Mitulețu-Buică, actualul șef al Autorității Electorale Permanente (AEP), pus sub acuzare de procurori pentru abuz în serviciu.

Dovada a fost obținută de jurnaliștii de la flux24.ro. Practic, aceștia au publicat o fotografie în care Șelaru, fost judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), discută cu Mitulețu-Buică la o terasă din București

Horia Valentin Șelaru a fost fotografiat de FLUX 24 la o întâlnire de taină cu Constantin Mitulețu-Buică, actualul șef al Autorității Electorale Permanente (AEP), la o terasă din București. Horia Valentin Șelaru a fost procuror și consilier al Laurei CodruțaKovesi, când aceasta îndeplinea funcția de procuror general al României. Este considerat omul de încredere al acesteia″, notează sursa citată.

Mitulețu-Buică și Șelaru

„Horia Șelaru a făcut parte din celebrele completuri de cinci judecători, catalogate, adesea, ca fiind ”completuri de execuție”, fiind și cel care emitea mandatele de siguranță națională.

Despre legăturile judecătorului cu SRI a vorbit și fostul președinte al ANI, Horia Georgescu, acesta povestind că a participat la mai multe chermeze ale Serviciului de informații, organizate în locațiile celebre gen ”K2”, unde, aproape de fiecare dată, l-a întâlnit pe Horia Șelaru.

Șelaru a țintit un om nevinovat

Șelaru

Ulterior, Șelaru a fost judecătorul care a emis pe numele lui Georgescu un mandat de arestare preventivă. Georgescu a fost declarat nevinovat în dosar. Interesant este că Prea Curatul Șelaru s-a întâlnit cu un acuzat, șeful Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică, fiind pus sub acuzare de procurori pentru abuz în serviciu.

De asemenea, Buică a rămas fără titlul de doctor, printr-un ordin al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Decizia a venit după ce şeful AEP a fost acuzat de plagierea tezei de doctorat, cât şi de abuz în serviciu.

Condamnarea unui nume greu din PSD

Un alt aspect este, de asemenea, interesant: Șelaru a fost judecătorul care l-a condamnat pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, dosar în care Mitulețu era martor și principal furnizor de documente. Drăghici era principalul contracandidat al lui Buică pentru funcția de președinte AEP″, se arată pe flux24.ro.

Mitulețu-Buică

Amintim că Șelaru a ieșit anticipat la pensie, la doar 49 de ani. Conform legii, are dreptul la o pensie de serviciu egală cu 80% din salariul de judecător încasat în ultima lună de activitate.

Când era procuror, mâna dreaptă a Laurei Codruța Kovesi l-a reținut și arestat pe fostul ofițer SRI Sorin Crivăț, care conform flux24.ro „și-a pierdut viața, în mod neelucidat până la acest moment, în penitenciarul Codlea″.

Numele lui Șelaru este legat și de momentul referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. La acea vreme, el ar fi „coordonat echipe de procurori care fugăreau cetățenii prin sate, pentru a-i pune să jure cu mâna pe Biblie, pe capotele mașinilor″.

„Cu o lună înainte să-și ceară oficial pensionarea, Valentin Horia Șelaru respingea, pe 17 decembrie 2020, cererea SIIJ de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar în care erau vizați procurorul CSM Nicolae Solomon și procuroarea DNA Carmen Luminița Lăncrănjan, poreclită Veverița sau procuroarea lui Dragnea”, se mai arată pe flux24.ro.

Carmen Luminița Lăncrănjan