Evenimentul Zilei > Social > Alertă pentru cei care stau la bloc. Milioane de români trebuie s-o afle azi, nu mâine
Alertă pentru cei care stau la bloc. Milioane de români trebuie s-o afle azi, nu mâine

Alertă pentru cei care stau la bloc. Milioane de români trebuie s-o afle azi, nu mâine

Reprezentanții Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTB) au anunțat că încep în noaptea de joi spre vineri, 6 spre 7 octombrie 2021, probele la cald pentru furnizarea căldurii în sezonul rece.

La această decizie s-a ajuns având în vedere că pentru următoarele zile a fost anunțată prognoza meteo. În Capitală vor fi înregistrate temperaturi scăzute, iar autoritățile nu vor să fie luate prin surprindere.

Conform comunicatului de presă remis de Termoenergetica Bucureşti, acţiunea se derulează progresiv. Se procedează astfel din cauza dimensiunilor sistemului de termoficare și a degradării cauzate de lipsa investiţiilor din ultimii 30 de ani.

Pe măsură ce temperatura exterioară scade, probele la cald prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem vor fi efectuate astfel încât toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Sursa citată a mai transmis că pentru moment furnizarea căldurii se face în spitale, şcoli, grădiniţe, cămine de bătrâni şi tuturor în instituţiile care au transmis cereri în acest sens.

Obligații pentru asociațiile de proprietari

Un alt aspect foarte important din comunicatul remis de CMTEB are legătură cu asociaţiile de proprietari. Reprezentanții acestora au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcţionare.

De asemenea, administratorii blocurilor trebuie să se asigure că au fost finalizate lucrările din interiorul imobilelor. Printre acestea se numără inclusiv operaţiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Totodată, cei care stau la bloc au posibilitatea de a transmite că doresc amânarea furnizării agentului termic. Această sarcină revine reprezentanților asociațiilor de proprietari, care vor adresa o cerere în scris la registratura CMTEB.

Pentru cei care nu știu adresa instituției, aceasta este pe strada Cavafii Vechi, nr. 15. De asemenea, cererea pentru amânarea furnizării căldurii poate fi depusă și la secţiile de termoficare de sector sau prin email la adresa [email protected]

La iarnă o să fie puțin mai bine ca în 2020

Altfel, amintim că în urmă cu 10 zile, Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, estimea că iarna care vine va fi „puţin mai bine decât anul trecut″. Desigur, edilul se referea strict la furnizarea agentului termic pentru cei care stau la bloc.

Primarul Capitalei a mai spus că PMB nu a dispus de fondurile necesare pentru a realiza mai multe lucrări în rețeaua de termoficare. „Tot ce am făcut eu anul acesta se va vedea, din păcate, începând cu iarna următoare.

Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puţin mai bine decât anul trecut, ceea ce înseamnă că mulţi bucureşteni o să aibă acelaşi disconfort. Din păcate nu se poate face mai mult.

Ce am reuşit eu să fac, pe de o parte – să echilibrez financiar Termoenergetica, la sfârşitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 kilometri de reţea, să facem toate formalităţile pentru preluarea ELCEN, producătorul de energie termică.

Sunt optimist că şi cu ajutorul guvernului o să reuşim să facem această preluare până la sfârşitul acestui an, astfel încât să reuşim să scoatem ELCEN din insolvenţă, să putem să accesăm fondurile europene pentru producţia de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, unele din anii ’60, cu tehnologie modernă″, a punctat Nicușor Dan.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: