Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă națională! Nu mai cumpărați acest produs. Comunicat oficial
Alertă națională! Nu mai cumpărați acest produs. Comunicat oficial

Alertă națională! Nu mai cumpărați acest produs. Comunicat oficial

Un produs alimentar pus în vânzare de rețeaua Carrefour poate fi toxic pentru organism, motiv pentru care autoritățile recomandă distrugerea sau returnarea în magazine.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că a dispus retragerea de la vânzare a produsului Mini Cheesburgers, comercializat în rețeaua de magazine Carrefour. De asemenea, autoritățile atrag atenția atrage atenția persoanelor care au cumpărat mini chesbugerii să nu-i consume deoarece pot avea avea probleme de sănătate. Astfel, se recomandă clienților să distrugă aceste produse sau să le returneze magazinului din care le-au achiziționat, urmând să primească contravaloarea lor.

Autoritățile sanitar-veterinare atrag atenția că semințele de susan care au fost folosite ca ingrediente în procesul de producție al acestor alimente depășesc limita admisă de oxid de etilenă. De altfel, în acest sens a fost transmisă și o alertă europeană valabilă pentru toate statele în care se comercializează acest produs.

„Vă informăm că societatea Bretzel Burgard, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Mini Cheesburgers 155G Carrefour, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. Carrefour România S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Mini Cheesburgers 155G Carrefour, Cod EAN: 3560070953837, Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021”, se arată într-un anunț publicat, de reprezentanții Carrefour, pe site-ul ANSVSA.

Potrivit sursei citate, oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate, fiind toxic, în cazul în care va fi consumat în mod repetat, pe termen lung.

Retailerul Carrefour recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă și să le returneze în magazinele de unde le-au cumpărat. Clienții vor primi contravaloarea produselor, fără a fi nevoie să mai prezinte și bonul fiscal cu care le-au achiziționat, se mai arată în informarea transmisă de Carrefour către consumatori

Anunțul a fost publicat pe data de 10 noiembrie pe site-ul ANSVSA și va fi activ până la data de 23 noiembrie 2020.