Evenimentul Zilei > Social > Alertă medicală: Când ne confruntăm cu următorul vârf de infectări cu SARS-COV-2. S-a început numărătoarea paturilor ATI
Alertă medicală: Când ne confruntăm cu următorul vârf de infectări cu SARS-COV-2. S-a început numărătoarea paturilor ATI

Alertă medicală: Când ne confruntăm cu următorul vârf de infectări cu SARS-COV-2. S-a început numărătoarea paturilor ATI

La Spitalul de Boli Infecțioase Iași, cazurile pacienților infectați cu coronavirus se află în scădere, chiar dacă majoritatea celor internați se află în forme critice. Valul patru începe să scadă abrupt. Luna decembrie vine cu o scăderea a numărului îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, însă un nou val de infectări ne așteaptă chiar după sărbătorile de iarnă, potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase Iași, dr. Florin Roșu.

Românii vor celebra în liniște sărbătorile de iarnă în 2021, a oferit asigurări medicul Florin Roșu. Cu toate acestea, în luna ianuarie ne vom confrunta cu un nou vârf al infectărilor cu virusul SARS-COV-2, a atras atenția managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași. Pe de altă parte, unii reprezentanți ai instituțiilor medicale din țară deja se pregătesc pentru al cincilea val al pandemiei. Personalul medical a început să numere paturile de la ATI pentru a analiza capacitatea unităților de a îngriji pacienți cu forme grave de boală.

„După jumătatea lunii ianuarie, mă aștept ca numărul de cazuri COVID-19 să crească”

„Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri. Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar, după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri (n.r. COVID-19) să crească din nou”, a declarat medicul Florin Roşu.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase Iași, de circa șapte zile, în unitatea medicală pe care o conduce numărul pacienților infectați cu SARS-COV-2 și care au dezvoltat forme medii spre grave de boală COVID-19 a scăzut. Însă, chiar și așa, numărul bolnavilor în stare critică „se menține la un nivel semnificativ”.

Medicul Florin Roșu anunță trecerea spitalelor în sistem hibrid

Medicul Florin Roșu a mai vorbit și despre trecerea unităților medicale în sistem hibrid de îngrijire a pacienților. Când se va întâmpla, concret, acest lucru, „este greu de spus”, a transmis dr. Florin Roșu. „Întâi vor începe să treacă la normal spitalele suport-Covid, apoi, vom intra şi noi. Noi sperăm ca acest moment să vină cât mai repede”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

„Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze. Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor”, a declarat medicul Florin Roşu, potrivit Ziarul de Iași.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.