Evenimentul Zilei > Actualitate > E alertă la nivel mondial! Varianta super-mutantă din Africa de Sud bagă OMS în ședință de urgență. S-au impus restricții de călătorie
E alertă la nivel mondial! Varianta super-mutantă din Africa de Sud bagă OMS în ședință de urgență. S-au impus restricții de călătorie

E alertă la nivel mondial! Varianta super-mutantă din Africa de Sud bagă OMS în ședință de urgență. S-au impus restricții de călătorie

Noua tulpină de Covid-19, decoperită în Africa de Sud, a provocat o alertă la nivel mondial. Unele state au interzis orice fel de călătorie în zona respectivă, iar Organizația Mondială a Sănătății a concocat o ședință de urgență.

 Noua tulpină de Covid 19, B.1.1.529, descoperită în Africa de Sud are un număr „extrem de ridicat” de mutaţii, au anunțat joi specialiștii sud-africani, care descoperiseră anterior varianta Beta, una dintre cele patru variante etichetate drept „îngrijorătoare” de OMS.

Oamenii de știință au transmis că vaccinul nu are o putere foarte mare în fața variantei.
Aceasta se răspândește cu pași repezi, iar cea mai afectată provincie a țării este Gauteng, chiar cea mai populată locație.

În acest context,  Organizația Mondială a Sănătății a programat o reuniune de urgență, astăzi, ce vizează noua tulpină Covid și ce înseamnă aceasta pentru vaccinuri și tratamente.

„Nu știm încă foarte multe. Ceea ce știm este că această variantă are un număr mare de mutații. Iar îngrijorarea este că, atunci când ai atât de multe mutații, acestea pot avea un impact asupra modului în care se comportă virusul”, a declarat Dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri care a fost transmisă în direct pe canalele sociale ale organizației.

Interzis în Africa de Sud!

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat joi seara că Africa de Sud și câteva țări vecine au fost adăugate pe lista țărilor din zona roșie. Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini au fost plasate pe lista „roșie”, alături de Africa de Sud.

Două persoane testate pozitiv varianta sud-africană

Astfel, persoanele care nu au cetățenie israeliană și care vin din Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini „nu mai sunt eligibile” pentru a intra în țară, potrivit unei declarații făcute de prim-ministrul Naftali Bennett.

Israelienii care vin din țările nominalizate trebuie să rămână în carantină la hotel pentru o perioadă între 7 și 14 zile.

Marea Britanie este o altă țară speriată de noua variantă de COVID-19. Ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid, a declarat că începând de vineri, de la ora 12:00 GMT, șase țări vor fi plasate pe „lista roșie”, iar zborurile către Londra vor fi temporar interzise. Este vorba despre Africa de Sud, Namibia, Lesotho, Botswana, Eswatini și Zimbabwe.

Persoanele care nu locuiesc în Regatul Unit nu vor avea voie să intre în țară daca au vizitat Africa de Sud.

Un specialist a mărturisit că varianta B.1.1.529 este „cea mai gravă” pe care a văzut-o până acum și poate distruge sistemul imunitar.

Noua tulpină din Africa de Sud are un număr colosal de mutații, „poate dublu față de numărul de mutații pe care l-am văzut în varianta Delta”, a spus ministrul britanic al sănătății.

Vaccinul a pierdut bătălia cu noua variantă COVID

Surse guvernamentale au transmis că varianta B.1.1.529 reprezintă „o amenințare cu potențial semnificativ la adresa programului de vaccinare, care trebuie protejat cu orice preț”.

Persoanele imunizate care au peste 18 ani sunt nevoite să se autoizoleze timp de 10 zile și să facă un test PCR cu trei zile înainte de a ajunge în Marea Britanie.

Regatul Unit nu este afectat de noua variantă, dar autoritățile au luat măsuri pentru a nu ajunge într-o situație tragică, potrivit Digi24.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: