Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la nivel mondial. COVID-19 va depăși în curând gripa spaniolă. Va fi cea mai letală pandemie
Alertă la nivel mondial. COVID-19 va depăși în curând gripa spaniolă. Va fi cea mai letală pandemie

Alertă la nivel mondial. COVID-19 va depăși în curând gripa spaniolă. Va fi cea mai letală pandemie

Începând de miercuri, decesele a 666.816 persoane în Statele Unite - inclusiv 13.600 în ultima săptămână - au fost atribuite COVID-19. Dacă va fi același ritm este posibil să depășească în curând gripa spaniolă şi să devină cea mai mortală pandemie din istoria SUA.

În ritmul lor actual, decesele legate de COVID vor depăși, de asemenea, cele 675.000 de decese estimate în SUA cauzate de pandemia de gripă spaniolă din 1918 – cea mai mortală din istoria SUA – înainte de sfârșitul lunii septembrie

Până vineri, 17 septembrie, circa 670.000 de oameni au murit în Statele Unite după ce au fost infectaţi cu SARS-CoV-2, fiind consemnate în ultima săptămână peste 11.000 de decese cauzate de coroanvirus, potrivit datelor agregate de CDC.

Conform site-ului oficial al Centrului pentru Prevenirea şi Controlarea Bolilor din SUA (CDC), Gripa Spaniolă a omorât aproximativ 675.000 de oameni în Statele Unite.

Numărul de decese provocate de Covid-19 depăşise deja de anul trecut bilanţul gripei din 1968 (aproximativ 100.000)

Deşi decesele atribuite coronavirusului au depăşit bilanţul pandemiei din 1918-1919, gripa spaniolă – cauzată de virusul H1N1 – a omorât un procent mult mai mare din totalul cetăţenilor SUA prin comparaţie cu pandemia de Covid-19. În 1920, populaţia ţării era de 106 milioane de oameni, faţă de 331,5 milioane în 2020.

Deoarece nu exista un vaccin sau un tratament pentru gripa spaniolă, rata de mortalitate a fost mult mai mare prin raport cu virusul SARS-CoV-2, afectând în mod egal aproape toate categoriile de vârstă, spune CDC.

„Numărul mare de decese din rândurile persoanelor sănătoase de 20-40 de ani a marcat o caracteristică unică a pandemiei din 1918”, adaugă instituţia.

Cifrele cu privire la numărul morților răpuși de gripa spaniolă nu sunt exacte

Potrivit datelor agregate de Universitatea Johns Hopkins, Gripa Spaniolă a omorât la nivel global aproximativ 50 de milioane de oameni, faţă de 4,7 milioane de decese generate de Covid-19.

Numărul de cazuri de Covid-19 continuă să crească în rgndurile copiilor din SUA, unde şcolile sunt deschide deja de câteva săptămâni.

Ar trebui să menționăm că numărul deceselor atât pentru gripa spaniolă din 1918, cât și pentru pandemia de gripă din 1968 sunt estimări aproximative. Lipsa raportării datelor, în special pe fondul gripei spaniole, face foarte dificilă identificarea numărului de decese, scrie fortune.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: