Asteroidul are cea mai apropiată orbită de Pământ din ultimii 115 ani. Cu toată tehnologia avansată de la NASA, astronomii au reuşit să vadă asteroidul abia săptămâna trecută.

Asteroidul numit 2019 TA7 urmează să zboare pe lângă Pământ cu o viteză de peste 22.500 de mile pe oră, la ora 18:53 pm (ET), luni, conform datelor prezentate de Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, asteroidul orbitează Soarele o dată la 240 de zile și trece pe lângă Pământ aproximativ o dată pe an.

Cu toate acestea, apropierea de luni 14 octombrie va fi cea mai apropiată întâlnire din ultimii 115 ani, când trece la o distanță de aproximativ 930.000 de mile, de 50 de ori mai aproape de Pământ decât planeta Mercur.

De asemenea, astronomii susţin că Pământul nu are nicio apărare împotriva unui asteroid care se prăbușește pe suprafața sa.

ONU este îngrijorat în special de asteroizii nedetectați, similar cu TA7 din 2019, dat fiind că obiectele spațiale periculoase ne iau întotdeauna prin surprindere, potrivit realitatea.net

Te-ar putea interesa și: