În această localitate italiană s-au înregistrat mai multe cazuri de coronavirus, iar românii care vin de acolo vor fi evaluați medical de personalul sanitar.

Directorul de operațiuni a Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, Tudor Lupoaiei, a declarat, duminică, că pasagerii vor intra în țară pe un flux separat la Poliția de Frontieră și se vor lua datele.

„Duminică seara va ajunge pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj cursa de la Bergamo. În urma cazurilor de coronavirus din Italia, am anunțat DSP Cluj, SMURD, iar la fața locului vor fi un medic de la DSP și de la cabinetul nostru medical, pentru o evaluare medicală a pasagerilor. Aceștia vor intra pe un flux separat la Poliția de Frontieră, li se vor lua datele și parametrii medicali, după care vor pleca mai departe. Nu sunt măsuri de carantină, dacă sunt pasageri asimptomatici nu vor intra în carantină”, a spus Lupoaiei.

De asemenea, pasagerii vor fi informați ca, în cazul în care vor avea probleme de sănătate, să ia legătura cu autoritățile medicale.

„Pentru toate zborurile de Italia vom avea o procedură separată”, a precizat directorul operațional al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri). În Lombardia sunt peste 176.000 de români. La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

Ultimul bilanţ anunţat de autorităţile italiene pentru infectările cu noul coronavirus este de 132 de pacienţi infectaţi, 26 fiind internaţi la terapie intensivă

Autoritățile italiene au anunțat că persoanele care nu respectă măsurile impuse riscă amenzi şi până la trei luni de închisoare.

Amintim că doi oameni, un bărbat și o femeie, au murit din cauza virusului letal în două regiuni separate, Lombardia și Veneto. Printre pacienţi sunt şi doi medici care s-ar putea ca ei să fi intrat în contact cu persoanele purtătoare de coronavirus, fără să fi știut asta.

Totodată, un spital din Padova cu 450 de pacienți internați a fost închis pentru controale.

„Am decis să interzicem intrările şi ieşirile în zonele în care au fost identificate focare de coronavirus. De asemenea, oamenii nu vor merge la serviciu. Au fost suspendate activităţile publice, dar şi diverse evenimente”, a menţionat Giuseppe Conte, premierul Italiei, potrivit clujcapitala.ro