La bordul acestei aeronave se aflau treizeci de naţionalităţi. Cursa a făcut o escală în sudul Franţei apoi a ajuns la Bruxelles. Pe lângă francezi şi belgieni, pe zborul sosit duminică se mai aflau, în număr mare, olandezi, danezi, cehi şi slovaci. Toate testele efectuate la cei 20 de cetățeni care au rămas în Franța au ieșit negative, au anunţat responsabilii sanitari luni.

În Belgia, imediat după ce au coborât din avion, nouă persoane au fost transferate la un spital militar din regiunea Bruxelles pentru a fi plasate în carantină, fiind ulterior supuse mai multor teste. În cadrul acestui grup, o persoană a fost ”testată pozitiv”, a anunţat marţi dimineaţă Ministerul Sănătăţii într-un comunicat. ”Toate celelalte ţări au fost avertizate”, a declarat ministrul belgian Maggie De Block în cadrul unei conferinţe de presă. Ea a mai spus că persoana bolnavă ”este asimptomatică, însă se simte bine”.

Pacientul infectat cu coronavirus a fost transferat la Spitalul universitar Saint-Pierre din Bruxelles, unul dintre cele două centre de referinţă din Belgia pentru această epidemie. Oficialii belgieni au ținut să liniștească populația privitor la o posibilă contaminare, în ideea că pacientul ar fi avut ”foarte puţine contacte cu alţii din grup, este puţin probabil să existe contaminări”.

Până la finalul zilei de luni, numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul Chinei continentale a crescut la 20.438. Conform Comisiei Naționale de Sănătate din China, au fost înregistrate 425 de decese.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Politico.eu / Gettyimages