Evenimentul Zilei > International > Alertă la Berlin! O bombă din perioada celui de-al doilea război mondial provoacă evacuarea centrului capitalei germane
Alertă la Berlin! O bombă din perioada celui de-al doilea război mondial provoacă evacuarea centrului capitalei germane

Alertă la Berlin! O bombă din perioada celui de-al doilea război mondial provoacă evacuarea centrului capitalei germane

Descoperirea unei bombe neexplodate din perioada celui de-al doilea război mondial va duce la evacuarea tuturor persoanelor aflate în zona gării centrale din Berlin, zonă unde se află și câteva ministere și un spital.

Clădirile și străzile aflate pe o rază de 800 de metri în jurul locului respectiv, aflat la nord de gara centrală a capitalei germane, vor fi golite la ora 06:00 a dimineții de vineri, până când dispozitivul explozibil în greutate de aproximativ 500 de kilograme va fi dezamorsat în siguranță, conform unei postări de miercuri a poliției, postată pe rețeaua Twitter.
Zona de evacuare acoperă gara centrală, ministerele economiei și al transporturilor, un spital al armatei și ambasadele Indoneziei și Uzbekistanului, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru AFP.
Poliția a declarat că nu este clar, pentru moment, câte mii de oameni vor fi afectate de decizia de evacuare, dar reprezentantul acesteia a declarat, pentru mass-media locale, că "va fi mare, va fi un deranj major".
Compania feroviară Deutsche Bahn și operatorii de transport urban s-au pregătit pentru întreruperi pe scară largă în zona nodului central de transport al orașului pentru trenuri, tramvaie și autobuze.
Bomba, care a fost descoperită în timpul lucrărilor de construcții de pe Heidestrasse, cartierul Mitte, este "sigură pentru moment", a declarat poliția, ai cărei reprezentanți au asigurat locuitorii din apropiere că "nu există niciun pericol imediat".
Avioanele aliate au bombardat Germania nazistă în timpul celui de-al doilea război mondial, iar zonele urbane și industriale mari sunt și în prezent pline de bombe neexplodate și piese de artilerie, găsite adesea ca urmare a dezvoltării proiectelor imobiliare.
Vinerea trecută, în statul Bavaria, o echipă de neutralizare a pieselor de artilerie a dezamorsat o bombă de 500 de kilograme. Astfel, nu mai puțin de 12.000 de cetățeni din orașul Neu-Ulm au trebuit evacuați. Este cea de-a treia bombă neexplodată care a fost dezamorsată, în ultimele săptămâni, în orașul cu doar 50.000 de locuitori.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: