Evenimentul Zilei > Social > ALERTĂ. Incendiu infernal în Alba Iulia. Focul se extinde rapid. Sunt degajări uriașe de fum. FOTO
ALERTĂ. Incendiu infernal în Alba Iulia. Focul se extinde rapid. Sunt degajări uriașe de fum. FOTO

ALERTĂ. Incendiu infernal în Alba Iulia. Focul se extinde rapid. Sunt degajări uriașe de fum. FOTO

Un incendiu de amploare a izbucnit, marți, la un depozit de PET-uri din Alba Iulia, dând naștere unor degajări mari de fum. Traficul pe DN1este blocat. Populația a primit mesaje de alertă RO-ALERT.

UPDATE ora 17.00: Șeful ISU Alba, Ovidiu Costea, a transmis că, în urma incendiului, au ars aproximativ 3.000 de tone de deșeuri reciclabile. Clădirea de birouri a ars în totalitate. În total, la fața locului au fost dislocate peste 130 de forțe, pompieri, jandarmi și polițiști, iar intervenția a durat 3 ore.

În jurul orei 16:30, focarele principale au fost stinse și incendiul a fost localizat, potrivit presei locale. În interiorul clădirii, focul încă arde, iar pompierii intervin în continuare.

Traficul pe DN1 este blocat, în continuare, însă este direcționat de agenții rutieri pe alte rute alternative.

Experți de la Sibiu, deplasați în teritoriu, au avertizat cu privire la nivelul de toxicitate al gazelor din atmosferă. rezultatele cercetărilor vor fi publicate ulterior.

Cetățenii sunt sfătuiți să stea în casă și să închidă geamurile.

Știre inițială: Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit, marți, în Zona Industrială a Municipiului Alba Iulia. Flăcările s-au extins rapid și la vegetația uscată din zonă. Traficul pe DN1 a fost blocat. Pericolul este mare pentru că flăcările se apropie de o stație PECO, precum și una GPL.

Incendiu infernal în Alba Iulia. Flăcările se extind

Momentan nu se cunosc cauzele care au dus la izbucnirea incendiului. Depozitul de PET-uri de pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia arde pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați. Pompierii se luptă cu flăcările și cu fumul intens care este vizibil de la distanțe foarte mari, chiar și din oraș.

Locuitorii din Teiuș și Alba Iulia au fost avertizați să închidă geamurile pentru că fumul poate reprezenta un pericol. În apropiere se află o stația PECO și o alta GPL. Asupra unui depozit cu combustibil, situat tot la o distanță mică de locul izbucnirii incendiului, pompierii au intervenit cu apă pentru a evita un potențial pericol, potrivit presei locale.

Traficul pe DN1 este blocat

La fața locului au intervenit pompieri de la Detașamentul de pompieri Alba Iulia, pentru localizarea și stingerea flăcărilor. Autoritățile au trimis în teritoriu și câteva ambulanțe. Ulterior, forțele de sprijin au fost suplimentate. Astfel, zeci de autospeciale din județele Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Bihor și Cluj au intervenit pentru stingerea incendiului, potrivit alba24.ro.

Traficul pe DN1 este blocat din motive de siguranță. Nicio mașină nu mai intră dinspre județul Cluj în teritoriu. Din fericire, până în acest moment nu au fost raportate victime umane.