Evenimentul Zilei > International > Alertă în UE. Trei țări membre vând “pașapoarte de aur” șefilor lumii interlope din  Rușia?
Alertă în UE. Trei țări membre vând “pașapoarte de aur” șefilor lumii interlope din  Rușia?

Alertă în UE. Trei țări membre vând “pașapoarte de aur” șefilor lumii interlope din  Rușia?

Bulgaria, Malta și Cipru încearcă să transforme apartenența la Uniunea Europeană într-o afacere profitabilă. Astfel, străinii foarte bogați primesc cetățenie în schimbul unor investiții importante, De ce e UE îngrijorată de această schemă a “pașapoartelor de aur”, aflăm din publicația bulgară Sega.

Oficial nu au fost date publicității motivele pentru care au fost retrase pașapoartele acestor oameni.

Comisia Europeană a întrebat atunci oficial Nicosia cum intenționează să împiedice pe viitor ca oameni cu un profil riscant să primească pașapoarte.

Comisia Europeană insistă ca Cipru să modifice schema prin care oferă cetățenie unor persoane din afara UE în schimbul unor investiții mari.

Potrivit Comisiei Europene, acest sistem poate permite unor grupări de crimă organizată să pătrundă în interiorul Uniunii Europene.

Atunci, Comisia Europeană a trimis o interpelare și către Malta privind schema introdusă și acolo legat de așa-numitele “pașapoarte de aur”.

Autorităților de la Valletta le-au fost cerute explicații privind modul în care intenționează să rezolve problemele pe care banca autohtonă Bank of Valletta le are legat de monitorizarea străinilor care au primit drept de cetățenie în schimbul unor investiții mari pe insulă.

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: