Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în România. Primul mare oraș care va introduce carantina de noapte
Alertă în România. Primul mare oraș care va introduce carantina de noapte

Alertă în România. Primul mare oraș care va introduce carantina de noapte

Restricții dure la Timișoara după ce rata de incidență la 14 zile a atins, luni, 7.15 la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a decis noi restricții, între care carantina de noapte în weekend, interzicerea evenimentelor şi închiderea restaurantelor.

Decizia CJSU Timiș intră în vigoare de marți.

În afară de Municipiul Timişoara şi comunele Giroc, Otelec, Parţa şi Şag vor intra în carantină de noapte în weekend.

Restricții dure în Timișoara

Noile măsuri prevăd că persoanele vaccinate de cel puţin 10 zile pot circula fără restricţii pe toată durata săptămânii, în timp ce persoanele nevaccinate pot circula de luni până joi fără restricţii, iar de vineri până duminică, circulaţia interzisă în intervalul 20,00 – 05,00, cu anumite excepţii, menţionate în declaraţia pe propria răspundere.

Masca de protecţie este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru şi este obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spaţii publice, cum ar fi pieţe, spaţii comerciale, unităţi spitaliceşti (fără a se limita la acestea).

Magazinele şi serviciile de prestări servicii funcţionează normal de luni până joi inclusiv, iar în weekend, doar între orele 5,00 – 18,00, în restul intervalului fiind permise doar livrările la domiciliu.

Restaurantele, cafenelele, activităţile recreative, sălile de fitness şi sport, evenimentele private, cele în spaţii închise, evenimentele în aer liber, competiţiile sportive, cursurile de instruire şi conferinţele sunt închise, respectiv interzise.

Deocamdată școlile din Timișoara rămân deschise pentru că vineri rata de infectare era de 5,68 la mia de locuitori, iar ordinul comun al miniștrilor Sănătății şi Educației prevede că școlile trec în online după depășirea pragului de 6 la mie raportat la ultima zi de vineri.

11 județe se află în scenariul roșu

Coronavirus luni, 27 septembrie 2021 – 2.559 cazuri noi în Bucureşti. Este cel mai mare număr de infecţii raportate în 24 de ore în Capitală de la începutul pandemiei, în primăvara anului 2020. La terapie intensivă sunt 1.218 pacienţi. S-au semnalat 109 morţi în ultimele 24 de ore. 5.655 cazuri noi, la nivel naţional, în ultimele 24 de ore, la aproape 30.000 de teste efectuate.

În scenariul roșu sunt 11 judeţe, în top fiiind Ilfov 5,93, Timiş 5,32 și Bucureşti 4,95.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: