Evenimentul Zilei > Justitie > Alertă în Poliția Română. DNA a descins la Serviciul Omoruri. Ce caută procurorii
Alertă în Poliția Română. DNA a descins la Serviciul Omoruri. Ce caută procurorii

Alertă în Poliția Română. DNA a descins la Serviciul Omoruri. Ce caută procurorii

Alertă în Poliția Română. procurorii direcției Naționale Anticorupție au descins la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Potrivit primelor informații, procurorii DNA ridică mai multe documente, în cauză fiind deschins un dosar „in rem”.

Reamintim că, la începutul lunii septembrie, Liviu Vasilescu a anunțat că se retrage din funcția de inspector general al Poliției Române, după scandalul înmormântării lui Emi Pian. Vasilescu a acuzat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române.

„Atât ca ofiţer de execuţie cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor.

Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate”, a declarat Liviu Vasilescu în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI.

Poliția Română s-a aflat în centrul unui scandal, după ce au apărut în spațiul public imagini în care șefi ai Poliției apar la o întâlnire de noapte cu liderii clanului Duduianu, după uciderea lui Emi Pian în timpul unei partide de barbut.

Într-o conferință de presă, președintele României a spus că le-a cerut reprezentanților Ministerului de Interne și ai Poliției să „explice public” acele imagini, iar secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a explicat faptul că modul în care s-a acţionat înainte şi în timpul înmormântării lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost asumat, având ca scop prevenirea incidentelor violente în data de 9 august.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: