Alertă în pandemie! Marea Britanie are emoţii cu data de 21 iunie. Există multe dovezi, deja. Premierul Boris Johnson a spus că ar putea fi nevoit să facă niște „alegeri dificile” dacă se va dovedi că această tulpină este „semnificativ” mai transmisibilă.

Conform BBC, guvernul se teme că varianta indiană a coronavirusului ar putea „perturba serios” măsurile de relaxare programate pentru 21 iunie. Astfel, intervalul dintre prima și a doua doză de vaccin va fi redus de la 12 săptămâni la 8 săptămâni pentru persoanele de peste 50 de ani și pentru cei vulnerabili. Aşa cum se cunoaşte, Marea Britanie se numără printre țările care au mărit intervalul dintre doze.

Marea Britanie are emoţii cu data de 21 iunie

Autorităţile sanitare încearcă astfel să vaccineze cât mai mulți oameni cu prima doză. Cazurile de Covid-19 generate de tulpina indiană a noului coronavirus chinezesc au crescut alarmant în ultima săptămână în Regatul Unit. În acest context, autoritățile au intensificat testarea în 15 zone din Anglia, printre care Londra, Bolton, Blackburn, Sefton sau Nottingham.

Boris Johnson este convins că informaţiile actuale nu impun amânarea următoarei etape de relaxare din Anglia, prevăzută pentru luni. La 18 mai vor fi permise adunări de până la 30 de oameni în spațiu deschis și grupurile de șase persoane sau două familii în spațiile închise.

„Nu vă ascund că această nouă variantă ar putea pune piedici serioase planurilor noastre și ar putea face mai dificil pasul 4 de relaxare din iunie”, a spus liderul Guvernului Marii Britanii, care s-a referit astel la 21 iunie. La această dată, toate restricțiile despre distanțarea socială vor fi ridicate, iar adunările în spațiile deschise sau închise nu vor mai avea un număr limitat de participanți. În acelaşi timă, în Marea Britanie vor putea fi redeschise cluburile de noapte.

Românii care intră în Marea Britanie fără viză sunt reținuți în centre de detenție. Noi condiții de deplasare