Alertă în dosarul ROMPETROL II. Ce au decis procurorii. Informațiile momentului

Alertă în dosarul ROMPETROL II. Ce au decis procurorii. Informațiile momentului sursa: Arhivă EVZ

DIICOT anunță că dosarul Rompetrol II, cel care le-a dat judecătorilor cele mia multe bătăti de cap, a fost clasat de procurori.

Urmare a interesului manifestat de către reprezentanții mass-media cu privire la cauza penală cunoscută sub denumirea generică “Rompetrol”, Biroul de informare şi Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizat şi Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin ordonanța numărul 225/D/P/2006 din 05.12.2019, verificată pentru legalitate și temeinicie la 06.12.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus clasarea cauzei penale față de mai mulți inculpați și suspecți cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, înșelăciune, complicitate la înșelăciune, delapidare, complicitate la delapidare, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, manipularea pieței de capital, dezvăluire de informații privilegiate și utilizare de informații privilegiate.

Totodată, prin aceeași ordonanță, procurorii DIICOT au dispus ridicarea măsurilor asiguratorii instituite asupra bunurilor aparținând inculpaților și suspecților, asupra sumei de 457.483 lei aflată în contul S.C. Rompetrol Rafinare SA, asupra bunurilor identificate la punctul de lucru Năvodari, județul Constanța, precum și menținerea măsurilor asiguratorii până la concurența sumei de 106.485.365 USD asupra unor bunuri imobile aparținând Rompetrol Rafinare S.A.(„RRC”) – punct de lucru Năvodari, Platforma Petromidia. Această măsură urmează a înceta de drept dacă Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului și Faber Invest&Inc. nu vor introduce acțiune în fața instanței civile în 30 de zile de la comunicarea soluției dispuse de procuror.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soluția a fost comunicată părților, care, în conformitate cu prevederile art. 339 alin. 4 CPP, pot face plângere împotriva acesteia, în termen de 20 de zile de la data comunicării.