Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în Constanța! Pericol de explozie la o fabrică de construcții. Incendiu de proporții. VIDEO
Alertă în Constanța! Pericol de explozie la o fabrică de construcții. Incendiu de proporții. VIDEO

Alertă în Constanța! Pericol de explozie la o fabrică de construcții. Incendiu de proporții. VIDEO

Un nou incendiu a avut loc, sâmbătă, 3 iulie, la fabrica BCA Celco, de pe strada Industrială nr 7 din Constanța, în zona cap de linie 102. Din primele cercetări, nu a fost raportată nicio victimă umană a incidentului.
UPDATE: Incendiul a fost localizat, pericolul extinderii sale la alte locuințe a fost eliminat. Nu au fost înregistrate victime umane ale incidentului. Pe fondul degajărilor mari de noxe, autoritățile au transmis un mesaj RO-ALERT.

„Atenție! Atenție! Atenție! La Celco, zona Industrială – Constanța, s-a produs o explozie, urmată de incendiu cu degajări mari de noxe. Pentru siguranța dvs, evitați zona pe o rază de 1.000 m, rămâneți în interiorul locuinței, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum/noxe! ISU Constanța”, se arată în mesajul transmis de autorități.

Incendiul se manifestă, potrivit autorităților, pe o suprafață de 500 de metri pătrați. În acest spațiu se află depozitat carton bituminos. Se protejează celulele cu var pentru a nu se extinde incendiul.

Nouă mașini de stingere, două autoscări, două echipaje SMURD și unul CBRN, în total 45 de subofițeri și patru ofițeri intervin la fața locului pentru a stinge incendiul.

Au intrat în acțiune două autospeciale de stingere de la OIL Terminal, cu 10 servanti, precum și alte patru echipaje ale SAJ Constanța.

Cauzele incendiului. Ce explică DSU

Potrivit comunicărilor Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), incendiul a pornit la o magazie în care se aflau aproximativ 30 de tone de pulberi de aluminiu. În prezent, autoritățile intervin pentru lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi.

„Incendiul se manifestă în interiorul fabricii, la o hală cu carton bituminos, pe cca. 500 mp. Incendiul a pornit inițial de la o magazie în care se afla depozitată cantitatea de cca. 30 tone de pulberi de aluminiu, iar în acest moment se acționează pentru localizare și lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi unde mai sunt câteva focare izolate asupra cărora se acționează cu nisip”, anunță DSU.
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a transmis că în situații în care apar astfel de incendii, populația este supusă unui risc de afectare a sănătății, iar mediul este supus poluării. Din fericire însă, „fenomenele meteo au ajutat dispersia substanțelor periculoase emanate către zona estică. Chiar norul de fum a fost dispersat spre mare”, a spus ministrul Mediului despre incendiul care a avut loc sâmbătă, în Constanța.

Știre inițială: Fabrica de construcții BCA Celco a fost cuprinsă de flăcări sâmbătă, 3 iulie. Din primele informații rezultă că este vorba despre un incendiu la o magazie de aluminiu, care se manifestă de aproximativ 40 de metri pătrați.

Incendiul a avut loc pe strada Industrială nr 7 din Constanța, în zona cap de linie 102.

La fața locului s-au deplasat patru mașini de stingere, un echipaj SMURD și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. Ulterior, au fost suplimentate auto-specialele. Pentru a stinge incendiul au intervenit și echipaje ale firmelor private.

Martorii spun că a fost vorba despre trei explozii

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: