Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă de ultimă oră! Incendiu la o mare biserică din București. Forțele MAI au intervenit pentru lichidarea flăcărilor. FOTO/VIDEO
Alertă de ultimă oră! Incendiu la o mare biserică din București. Forțele MAI au intervenit pentru lichidarea flăcărilor. FOTO/VIDEO

Alertă de ultimă oră! Incendiu la o mare biserică din București. Forțele MAI au intervenit pentru lichidarea flăcărilor. FOTO/VIDEO

Incendiul ce a izbucnit în curtea bisericii de la intersecția Doamna Ghica cu Șoșeaua Colentina, din Sectorul 2 al Capitalei, luni după-amiază, 13 decembrie, a fost lichidat, au anunțat autoritățile române. Deși intervenția forțelor MAI a fost îngreunată de traficul aglomerat de la această oră, pompierii au reușit să stingă focul fără a se înregistra victime ale evenimentului.

UPDATE 4: Incendiul de la Biserica Plumbuita din Sectorul 2 a fost stins, a anunțat ISUBIF.

„Suprafața afectata de incendiu este de 10-15 mp. Incendiul a fost stins, nu au fost victime. Au acționat 3 autospeciale de stingere, SMURD, descarcerare, autoscară”, a precizat ISUBIF, luni seară.

UPDATE 3: „Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o construcție (magazie), în curtea unei biserici, str. Doamna Ghica”, a anunțat ISUBIF.

UPDATE 2: Forțele MAI nu au intervenit momentan la fața locului din cauza traficului înregistrat la această oră.

Pompierii nu au ajuns încă la locul incendiului

UPDATE 1: Incendiul a izbucnit la o anexă amplasată în curtea Bisericii „Plumbuita”, la ora 17.10, în care se afla, potrivit primelor informații, materie lemnoasă. Flacăra deschisă se manifestă pe o suprafață de aproximativ 10-15 mp, însă nu a afectat lăcașul de cult. Nu au fost înregistrate victime umane.

Arde Biserica Plumbuita din Sectorul 2

Știre inițială: Un incendiu a izbucnit în după-amiaza zilei de luni, 13 decembrie, în municipiul București, la biserica situată la intersecția Doamna Ghica cu Șoșeaua Colentina, în Sectorul 2. Cauzele care au condus la manifestarea flăcărilor sunt încă necunoscute.

La fața locului nu au ajuns încă echipajele de pompieri. Potrivit primelor informații, un echipaj de poliție a intervenit în teritoriu pentru a dirija traficul.

 

O altă tragedie în Cluj-Napoca

În urmă cu doar trei zile, un alt eveniment tragic a avut loc la Cluj-Napoca, în urma căruia fiica viceprimarului orașului Jimbolia și-a pierdut viața, carbonizată. Pe 10 decembrie a avut loc un incendiu care a devastat o pensiune, în urma unei explozii puternice provocată, cel mai probabil, de o acumulare de gaze.

În incendiu și-a pierdut viața o femeie în vârstă de 37 de ani, Andrea Kaba, fiica viceprimarului Gabor Kaba din orașul Jimbolia. Ea este membră a USR și, conform informațiilor din presa locală, lucra la Prefectura Județului Timiș. Fiica viceprimarului orașului Jimbolia a fost cazată în pensiune la momentul în care s-a produs nenorocirea.

Două persoane rănite au fost transportate la spital, prezentând arsuri grave, iar alte patru au primit îngrijiri la faţa locului.

În acest caz a fost demarată o anchetă care a fost preluată de procurorii criminalişti şi organele poliţie judiciară din cadrul IPJ Cluj. „În data de 10.12.2021, în jurul orelor 07:00, a avut loc o explozie la un imobil din Cluj-Napoca, cu consecinţa decesului unei persoanei, rănirea a două persoane, incendierea unei case şi crearea de pagube materiale însemnate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a preluat cauza privind explozia din data de 10.12.2021 şi s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă prevăzută de art. 255 alin. (1), (2) rap. la art.254 alin. (2) Cod penal, fiind incidente dispoziţiile privind dezastrul”, a transmis Parchetul Cluj.