Evenimentul Zilei > International > Alertă de tsunami în Pacific! A fost cutremur de 6,8 grade
Alertă de tsunami în Pacific! A fost cutremur de 6,8 grade

Alertă de tsunami în Pacific! A fost cutremur de 6,8 grade

Alertă de tsunami în sud-vestul Oceanului Pacific după ce Republica Vanuatu a fost lovită de un cutremur de 6,8 grade pe scara Richter.

Alertă de tsunami. Conform primelor informaţii, seismul poate provoca valuri periculoase pentru coastele aflate la mai puțin de 180 de kilometri de epicentrul cutremurului.

Asta au declarat specialiştii Centrului de Avertizare a Tsunamiului din Pacific. Cutremurul a fost înregistrat la o adâncime de 56 mile și aproximativ 12 mile nord-vest de insulă, potrivit US Geological Survey (USGS).

USGS a pus calculat iniţial că magnitudinea a fost 7,1 și că adâncimea a fost la 51,7 mile, dar alerta de tsunami rămâne valabilă. Vanuatu a devenit cunoscută britanicilor când după ce un trib de pe insulă l-a venert pe Prințului Philip ca zeu în urma vizitei sale pe care a făcut-o alături de  Regina Elisabeta a II-a, în 1974.

Venerarea lor față de Philip, care a murit în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani, provine dintr-o legendă despre un zeu montan local.

Se crede că zeitatea s-a aventurat peste mări pentru a căuta o femeie bogată și puternică, în vederea căsătoriei. Legătura regală cu tribul a continuat când Prințul Charles a făcut o vizită în Vanuatu în 2018, urmând astfel traseul tatălui său, conform metro.co.uk.

Ştire difuzată în regim de Breaking news. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru ultimele informaţii despre acest subiect.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: