Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă de război nuclear! Putin a luat deja primele măsuri clare. Mobilizare fără precedent
Alertă de război nuclear! Putin a luat deja primele măsuri clare. Mobilizare fără precedent

Alertă de război nuclear! Putin a luat deja primele măsuri clare. Mobilizare fără precedent

Vladimir Putin se pregătește să mute arme nucleare în Crimeea,susține ministrul apărării al Ucrainei subliniind implicațiile grave pe care le are pentru întreaga Europă această manevră.

Oficialul ucrainean a declarat subcomisiei de apărare a Parlamentului European: „Infrastructura Crimeei este pregătită pentru stocarea armelor nucleare.
Simpla prezența a unor arme nucleare în peninsulă poate declanșa o serie întreagă de probleme politice, juridice și morale complexe”.

110 000 de soldați ruși în apropierea graniței cu Ucraina

Taran nu a putut oferi, însă, nicio dovadă care să susțină aceste acuzații la adresa Moscovei, Invocând cele mai recente informații ale serviciilor secrete, ministrul Ucrainean a declarat că Rusia a masat circa 110.000 de soldați la frontiera Ucrainei. Ar fi vorba de 56 de grupuri tactice de forța unui batalion.


O țară UE dă bani românilor care vin în vacanță. Măsuri disperate pentru salvarea turismului


Oficialul ucrainean a inclus în acest calcul și pe soldații ruși din Peninsula Crimeea, aproximativ 42 000 de oameni cu tot cu forțele navale și aeriene din peninsula anexată de Putin.

Taran a descris manevrele trupelor rusești drept „exerciții militare potențial ofensatoare” care ar putea fi folosite pentru „desfășurarea unor acțiuni imprevizibile, escaladante”.

Cât privește țara sa, Taran a spus că „linia roșie” va fi punctul în care forțele rusești vor intra pe teritoriul Ucrainei, amenințând că, în acel moment, Rusia va trebui să „suporte consecințele”.

Putin vrea să asigure alimentarea cu apă a Peninsulei Crimeea

Ministrul ucrainean al Apărării e de părere că Rusia ar putea ataca Ucraina cu scopul de a asigura aprovizionarea cu apă a peninsulei Crimeea, pe care Kremlinul a anexat-o cu șapte ani în urmă.


Scandalul orgoliilor ia amploare la vărful UE! Președinta Comisiei Europene își avertizează rivalul


Vorbind miercuri cu presa, înainte de o întâlnire de urgență a NATO cu miniștrii aliați ai apărării și afacerilor externe, Taran a adăugat că nu poate exclude posibilitatea ca forțele ruse din Crimeea să întreprindă „provocări militare de fond” în acest an.

Orice decizie a Rusiei de a muta armele nucleare în Crimeea ar agrava semnificativ tensiunile deja tensionate cu Occidentul.

De asemenea, ar pune presiune asupra unui nou tratat de control al armelor între Statele Unite și Rusia, impunând limite rachetelor terestre și submarinelor capabile să lanseze rachete nucleare, scrie ziarul britanic Daily Express.

Lovitură de teatru în conflictul ucrainean! SUA dă înapoi în fața Rusiei? E vorba de Marea Neagră

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: