Evenimentul Zilei > Social > Alertă de la NASA. Un asteroid potențial periculos va trece, joi, aproape de Pământ
Alertă de la NASA. Un asteroid potențial periculos va trece, joi, aproape de Pământ

Alertă de la NASA. Un asteroid potențial periculos va trece, joi, aproape de Pământ

NASA anunță că un asteroid uriaș, mai înalt decât Podul Golden Gate (227 m) va trece joi pe lângă Pământ. Asteroidul numit 2021 GM 4 va trece pe lângă planeta noastră cu o viteză de peste a 6 km pe secundă.

Corpul ceresc ar avea diametru de până în 250 m şi este considerat periculos. Specialiștii de la NASA estimează că asteroidul va trece pe lângă pământ la o distanță de peste 4,5 milioane de kilometri. Ora exactă a celei mai apropiate abordări este estimată la 19:53 ETD.

 Asteroid potențial periculos

NASA’s Near-Earth Object Sudies (CNEOS) consideră că 2021 GM4 este un asteroid potențial periculos (PHA) pe baza unui număr de parametri utilizați pentru a măsura potențialul rocii spațiale de a atinge Pământul.

Aceste criterii arată că un asteroid trebuie, la un moment dat, să se apropie de Pământ mai mult de 4,65 milioane de mile și să fie mai mare de aproximativ 500 de metri în diametru.

Un alt asteroid va trece pe lângă planeta noastră

2021 GM4 nu va fi singura stâncă spațială mare care va trece joi pe Pământ. Un alt asteroid mai mic numit 2010 XJ11 va trece, de asemenea, pe planeta noastră la o distanță de aproximativ 966.740 mile la 12:35 p.m. EDT.

Se estimează că ar putea avea o lungime de până la 99 de metri – aproximativ aceeași dimensiune ca un teren de fotbal, scrie Antena3.

Miercurea aceasta este sărbătorită Ziua Asteroidului, un eveniment anual organizat de ONU care vizează creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la riscurile asociate cu impactul asteroidului. Asteroid Day este condusă de Fundația Asteroid, informează presa internaţională.

Evenimentul din acest an va include prezentări ale oamenilor de știință și experților spațiali pe teme legate de asteroizi, inclusiv actualizări ale proiectelor

Profeția lui Nostradamus:  „Pământul va fi lovit de un asteroid în 2021”

Astrologul francez Nostradamus, renumit la nivel mondial, datorită predicţiilor sale, a profețit că Pământul va fi lovit de un asteroid în 2021.

Mai precis, în celebrele catrene semnate de Nostradamus, un nou asteroid ar avea o traiectorie foarte apropiată de Pământ. Descoperirile făcute în catrenele lui Nostradamus, spun că ar avea dimensiunea cât a celebrului Turn Eiffel. Iar NASA a anunțat încă de anul trecut că vom avea parte de astfel de fenomene,

Cei de la NASA au confirmat ciudata prediciție a lui Nostradamus, şi se preconizează că va lovi Pământul în anul 2021, conform unei previziuni făcute de astrologul francez Nostradamus.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: