Evenimentul Zilei > Social > Alertă de caniculă! Șoferii RATB avertizează: „Oamenii se vor sufoca în autobuze!“
Alertă de caniculă! Șoferii RATB avertizează: „Oamenii se vor sufoca în autobuze!“

Alertă de caniculă! Șoferii RATB avertizează: „Oamenii se vor sufoca în autobuze!“

Meteorologii anunță un val de căldură în toată țara. Odată cu venirea caniculei, încep și problemele. Mersul pe jos poate fi un calvar, cu soarele puternic care ne arde pielea, iar o plimbare cu mijloacele de transport în comun poate deveni un adevărat sport extrem

Vară de coșmar pentru bucureștenii care circulă cu mijloacele RATB. Lipsa aerului condiționat din mașini e o problemă mai veche, însă nimeni nu se încumetă să o rezolve. În unele autobuze, temperatura este atât de ridicată încât abia poți să respiri. Deși călătorii îi apostrofează pe șoferi că nu dau drumul la aerul condiționat, aceștia se apără spunând că nu este vina lor.


Unele autobuze au aer condiționat numai în cabina șoferului


Potrivit acestora, în momentul de față există două tipuri de autobuze: Euro 3 și Euro 4. Primele au aer condiționat numai în cabina șoferului, iar cele din a doua categorie, în toată mașina. Numai că unele sunt stricate sau pur și simplu nu fac față din cauză că nu au freon. „Este adevărat că nu de puține ori am fost certați de oameni că noi, șoferii, nu dăm drumul la instalația de aer condiționat. Nu este vina noastră, ci a șefilor. Unele sunt stricate de ani buni, am transmis mai sus, dar nimeni nu ne bagă în seamă. Nimeni nu mai vrea să investească. Un autobuz este asigurat CASCO cu numai 1.000 de lei. Cine să mai bage bani și în aerul condiționat? Oamenii se vor sufoca în autobuze!”, ne-a mărturisit un șofer RATB. Aceeași situație se prezintă și în țară. În lipsa aerului condiționat, s-a încercat modificarea sistemului de deschidere a trapelor din autobuze, însă această soluție nu rezolvă problema căldurii înăbușitoare din interior, pentru că nu se deschid atât de mult încât să permită aerisirea compartimentului.

Jaful de la RATB

EVZ a dezvăluit, în nenumărate rânduri, cum se fură motorina de la RATB, în condițiile în care șefii Regiei se plâng că nu au bani. De altfel, săptămâna trecută, au avut loc mai multe percheziții la autobaza Titan, mai mulți angajați fiind acuzați că au sustras carburant și l-au vândut cu 4,5 – 5 lei litrul.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: