Evenimentul Zilei > International > Alertă cu bombă la biroul Angelei Merkel. Se investighează o scrisoare ce conținea pudră albă
Alertă cu bombă la biroul Angelei Merkel. Se investighează o scrisoare ce conținea pudră albă

Alertă cu bombă la biroul Angelei Merkel. Se investighează o scrisoare ce conținea pudră albă

O alertă cu bombă a avut loc joi la biroul de circumscripţie al cancelarului german Angela Merkel din oraşul Stralsund, situat în nordul Germaniei. Nu este singura amenințare la adresa cancelarului. În ultimii ani au avut loc mai multe astfel de alerte.

Un bărbat a ataşat un pachet suspect la cutia poştală a clădirii, situată în centrul oraşului, în cursul după-amiezii. Zona a fost izolată, iar locuitorii din apropiere au fost evacuaţi ca măsură de precauţie, a anunţat poliţia.

Pachet suspect plasat de un bărbat de 43 de ani

Au fost chemate echipele specializate în muniţii şi materiale periculoase. S-a dovedit că pachetul nu conţinea substanţe periculoase.

Martorii au oferit o descriere detaliată a unui bărbat, în vârstă de 43 de ani, despre care se presupune că ar fi ataşat pachetul. Motivul gestului său este încă neclar.

Potrivit cotidianului de mare tiraj Bild, o scrisoare care conţinea pudră albă se află în prezent în curs de investigare. Urmează ca laboratorul să se pronunțe.

Departamentul de investigaţii penale a preluat cazul, informează Agerpres.

Amenințări la adresa cancelarului german

Cu cinci ani în urmă, biroul din capitala Gemaniei al cancelarului german Angela Merkel a fost închis din cauza unui pachet suspect.
„Cercetăm un pachet suspect”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al poliției federale germane. Un martor citat de agenția britanică a declarat că în zona încercuită se aflau patru cutii poștale galbene.

Și în 2015 meciul amical dintre Germania și Olanda, la care urma să participe și cancelarul Angela Merkel, a fost anulat cu două ore înainte de a începe, din cauza unor informații potrivit cărora stadionul urma să fie ținta unui atac terorist.

„Am avut avertizări concrete că cineva din stadion dorește să detoneze explozibili”, a declarat, pentru DPA, șeful poliției din Hanovra, Volker Kluwe.

Informațiile ar fi fost primite la 15 minute după deschiderea porților pentru spectatori.

Purtătorul de cuvânt al naționalei Germaniei a transmis pe Twitter că echipa a fost întoarsă din drumul spre stadion și condusă spre un loc sigur.

S-a dovedit însă că și în celelalte două cazuri a fost vorba despre o alarmă falsă.