Evenimentul Zilei > International > Alertă cu bombă. Festivalul de Film de la Cannes a fost întrerupt
Alertă cu bombă. Festivalul de Film de la Cannes a fost întrerupt

Alertă cu bombă. Festivalul de Film de la Cannes a fost întrerupt

Programul festivalului de Film de la Cannes a fost dat peste cap de o alertă cu bombă, după ce un colet suspect a fost observat lângă una dintre intrări. Forţele de ordine au securizat zona, iar oamenii au fost evacuaţi imediat, inclusiv persoanele de la centrele comerciale din zonă, restaurante şi iahturi, informează France Info.

Festivalul de Film de la Cannes a fost întrerupt joi la amiază din cauza unei alerte cu bombe. Pompierii și polițiștii au intervenit de urgență, mai ales că zona era aglomerată în momentul respectiv.

Oamenii au fost evacuați rapid, inclusiv cei aflați pe iahturile din apropiere și clienții centrelor comerciale.

Pachetul cu pricina a fost transportat de geniști într-o zonă sigură și detonat, dar din cauza incidentului, ședințele foto programate pentru azi au fost anulate.

Pachetul suspect a fost aruncat în aer de pirotehniști

Din cauza ameninţării cu bombă, şedintele foto programate astăzi au fost anulate. Pachetul cu pricina a fost găsit şi aruncat în aer de către pirotehnişti.

În ciuda amenințării de pericol, mulțimi de spectatori au fost văzuți adunându-se pe străzile din jur, în timp ce forțele de ordine locale păzeau zona.

Potrivit publicației The Associated Press, teama de explozie a dus la evacuarea sălii Debussy, pentru scurt timp, înaintea primei proiecții a filmului Redoubtable al lui Michel Hazanavicius, care era în competiție pentru premiul Palme d’Or.

S-a raportat că un rucsac a fost lăsat nesupravegheat la intrarea în Palais des Festivals.

O purtătoare de cuvânt a festivalului a declarat, potrivit The Hollywood Reporter: „În urma rapoartelor despre un obiect suspect în auditoriul Debussy, a fost inițiat protocolul de siguranță, iar foaierul teatrului a fost evacuat ca măsură de precauție. Procedura de verificare a clarificat problema și totul a revenit în ordine. ”

Nu este prima dată când o astfel de sperietură a întrerupt procedurile strălucitorului festival de film, care a început acum 74 de ani în 1946.

Actriță jefuită la Cannes

Jodie Turner-Smith, actriţă americană de origine britanică, a fost jefuită, în weekend, la Cannes, unde se află pentru a participa la prestigiosul festival de film.

Surse apropiate ei au declarat pentru Variety că actriţa, care era cazată la hotelul Marriott de pe Croazetă, se afla la micul dejun, vineri, când hoţii au intrat în camera ei şi au furat bijuterii în valoare de câteva zeci mii de euro.

Unul dintre obiecte era pentru ea inestimabil. Verigheta mamei ei.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: