Evenimentul Zilei > International > ALERTĂ în OCEAN! Toată lumea se UITA la Rusia, dar China este VÂRFUL DE LANCE. Armata Beijingului creează PANICĂ! – FOTO
ALERTĂ în OCEAN! Toată lumea se UITA la Rusia, dar China este VÂRFUL DE LANCE. Armata Beijingului creează PANICĂ! – FOTO

ALERTĂ în OCEAN! Toată lumea se UITA la Rusia, dar China este VÂRFUL DE LANCE. Armata Beijingului creează PANICĂ! – FOTO

În timp ce lumea se concentrează pe exercițiile militare făcute de armata președintelui rus Vladimir Putin și pe noile arme nucleare prezentate de Moscova, China își exercită dominația în aria ei de influență. Imaginile surprinse din satelit arată că statul condus de Xi Jinping nu ezită să își arate forța navală uriașă în Marea Chinei de Sud, o zonă încărcată de tensiuni istorice și conflicte armate.

Zeci de nave de luptă din China sunt în mijlocul unor exerciții militare, însoțite de un portavion, demonstrând o dovadă imensă de forță, în apropierea insulelor Hainan, arată imaginile publicate de Reuters.

 

Imaginile au fost surprinse de Planet Labs Inc. și confirmă faptul că un grup de ambarcațiuni a intrat în importanta rută de comerț, în ceea ce China descrie drept exerciții militare de rutină.

Pozele au fost surprinse luni și arată aproximativ 40 de vase și submarine care flanchează portavionul Liaoning, spre surprinderea multor analiști de securitate, care numesc turul de forță al forțelor navale chinezești „neobișnuit”.

Formația este mult mai utilă pentru evenimente de tipul paradelor militare decât pentru manevre militare complexe, potrivit sursei citate, iar flota se îndrepta spre ceea ce par a fi submarine, supravegheate de aparate de zbor.

„Judecând după imagini, pare că ei (chinezii – n.r.) sunt foarte doritori să arate că elemente ale flotei din Marea de Sud au capacitatea să se grupeze cu grupul de atac al portavionului din Dalian, în nord”, a spus expertul de securitate de la Școala de Studii Internaționale S. Rajaratnam din Singaporem Collin Koh.

Imaginile exclusive sunt disponibile AICI.