Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ! Brutele TERORISTE ISIS au părăsit SIRIA şi se îndreptă către EUROPA, avertizează oficialii BELGIENI! VEZI lista ŢINTELOR unde JIHADIŞTII plănuiesc MĂCEL
ALERTĂ! Brutele TERORISTE ISIS au părăsit SIRIA şi se îndreptă către EUROPA, avertizează oficialii BELGIENI! VEZI lista ŢINTELOR unde JIHADIŞTII plănuiesc MĂCEL

ALERTĂ! Brutele TERORISTE ISIS au părăsit SIRIA şi se îndreptă către EUROPA, avertizează oficialii BELGIENI! VEZI lista ŢINTELOR unde JIHADIŞTII plănuiesc MĂCEL

Militanţi ai grupării teroriste ISIS ar fi părăsit Siria îndreptându-se spre Europa, cu intenţia de a comite atentate, averizează Organismul de coordonare pentru analiza ameninţărilor din Belgia, într-un comunicat emis tuturor secţiilor de poliţie din ţară.

'Combatanţi (islamişti) ar fi părăsit Siria cu aproximativ o săptămână şi jumătate în urmă pentru a ajunge în Europa via Turcia şi Grecia, cu barca, fără paşaport. Aceştia s-au separat în două grupuri, unul spre Belgia şi altul spre Franţa, pentru a merge şi comite atentate în grupuri de doi', se menţionează în mesaj.

Combatanţii islamişti s-ar afla deja în posesia armelor necesare şi 'acţiunea lor ar fi iminentă', mai avertizează textul, citat de DH.be.

Ameninţările cu privire la teritoriul Belgian vizează trei mari obiective: un mare centru comercial din Bruxelles, un restaurant (nelocalizat) al unui lanţ american fast-food şi o ţintă poliţienească de tipul unui comisariat (nelocalizat).

Centrul de criză de la Bruxelles a sugerat în urmă cu o săptămână autorităţilor administrative şi celor de pe întreg teritoriul să ia în calcul opţiunea de a amâna ori anula evenimente majore de pe teritoriul localităţilor lor, amintind faptul că armele şi explozibilii din posesia celulei responsabile de atacurile de pe aeropoprtul belgian Zaventem din 22 martie anul acesta.

Organismul de coordonare pentru analiza ameninţărilor din Belgia (Ocam) trage un semnal de alarmă asupra faptului că există celule 'în adormire' ale Statului Islamic în Europa'.

Chir dacă principala ţintă a grupării jihadiste ISIS rămâne Franţa, serviciile secrete belgiene nu exclude ca teroriştii să mai comită alte atentate şi în Belgia.

Lista cu potenţiale ţinte ale bestiilor jihadiste, menţionată în notele emise autorităţilor, este cu mult mai largă, incluzând chia familia regală, mai mulţi miniştri, porturi şi aeroporturi, mijloace de transport, mai mult de 15 ambasade şi sedii de organizaţii europene şi internaţionale, adunări masive de persoane în cadrul Euro 2016, informează Agerpres.