Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă ANM: Zece județe intră sub alertă cod portocaliu de furtuni, ploi torențiale și grindină. Care sunt acestea 
Alertă ANM: Zece județe intră sub alertă cod portocaliu de furtuni, ploi torențiale și grindină. Care sunt acestea 

Alertă ANM: Zece județe intră sub alertă cod portocaliu de furtuni, ploi torențiale și grindină. Care sunt acestea 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri galben și portocaliu de vijelii puternice cu rafale de peste 60 km/h și ploi torențiale în mai multe județe. Iar Capitala va intra, de asemenea, sub cod galben de vijelii, averse torențiale și grindină.
Potrivit specialiștilor de la ANM, 10 județe din est și sud-est intră sub avertizare cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale, cu posibile căderi de grindină, inclusiv în Capitală. De asemenea şi pentru litoral s-a emis alertă de vreme rea cu averse torențiale și vijelii, care vizează județele Tulcea și Constanța.

Prima avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată va fi în vigoare vineri între orele 10.00 – 19.00

Local în Muntenia, Moldova și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

Zonele vizate sunt Bucureștiul și județele Iași, Bacău, Covasna, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Teleorman.

Judeţele cele mai afectate

În intervalul menționat, s-a emis al doilea cod galben pentru vineri între orele 10.00 – 19.00. În Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea sudică a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.

 

Județele vizate sunt Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Prahova, Ialomița, Călărași, Brăila, Tulcea și Constanța.

Cod galben de vineri, 6 august, ora 19.00 până sâmbătă, ora 10.00

Conform meteorologilor, de vineri ora 19.00 până sâmbătă ora 10.00 va fi în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Local în estul Munteniei și sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp. Sunt vizate județele Galați, Brăila, Ialomița și Călărași.

În același interval județele Tulcea și Constanța vor fi sub Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată (foto)

În Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp, se arată în alerta transmisă de ANM.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: