Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă ANM. Vânt și ploi până sâmbătă dimineața. Cum va fi vremea și în următoarele patru săptămâni
Alertă ANM. Vânt și ploi până sâmbătă dimineața. Cum va fi vremea și în următoarele patru săptămâni

Alertă ANM. Vânt și ploi până sâmbătă dimineața. Cum va fi vremea și în următoarele patru săptămâni

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat, vineri, informarea de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului, valabilă la nivelul întregii ţări. Meteorologii au prezentat și prognoza meteo pentru perioada 20 septembrie - 18 octombrie 2021.

Vremea se schimbă în următoarele ore. Astfel, în intervalul 17 septembrie, ora 10:00 – 18 septembrie, ora 10:00, va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului.

De asemenea, în centru, sud-vest şi pe alocuri în rest, după-amiaza şi noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi izolat căderi de grindină şi vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp şi pe suprafeţe mici, mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, 30 – 40 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45 – 55 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Frig și ploi în săptămâna următoare în toată țara.

Prognoza meteo în următoarele patru săptămâni

Prognoza anunță că în săptămâna următoare, temperaturile mai scăzute decât cele specifice acestei date, apoi vremea revine la normal,

Săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-vestice și nord-estice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 04.10.2021 – 11.10.2021

Temperaturile medii vor fi în general mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toată țara.
Săptămâna 11.10.2021 – 18.10.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu o ușoară tendință spre deficit în regiunile sudice.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: