Inspectorii de la Protecția Consumatorului au făcut 13 controale încheiate cu 17 sancțiuni în valoare de aproape 200 de mii de lei. Au considerat neregulile atât de grave încât au închis temporar șapte restaurante, informează digi24.ro.

După o noapte în care angajații au lucrat fără odihnă ca să îndrepte lucrurile, șase localuri au primit din nou drept de funcționare, dar patronii au fost avertizați că la următoarea abatere sancțiunile vor fi mult mai dure.

Aproape 500 kg de produse alimentare, în valoare de 15.511 lei,  au fost retrase definitiv de la comercializare pentru următoarele abateri: erau utilizate produse alimentare cu dată limita de consum depășită; materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principalele elemente de identificare și caracterizare și documentele de proveniență; nerespectarea temperaturii de păstrare/depozitare stabilită de către producător; schimbarea stării termice a produselor; în spațiile de pregătire a preparatelor culinare condițiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereți cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

„Cred că, mai important decât sancționarea dura a celor cu abateri, este determinarea acestora să se întoarcă pe piață într-o formă corectă față de consumatori și, bineînțeles, lege! Comercianții trebuie să pună pe piață numai produse și servicii sigure, oferind locuri de muncă, flux de materii prime alese cu grijă și respect față de cei care le asigura venituri Retransmitem un mesaj ferm: nu vom face niciun rabat de la exigențe, dar suntem gata să încurajăm abordarea corectă!”, spune Horia Constantinescu, președintele ANPC.

 

Te-ar putea interesa și: