Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri Republica Moldova. Igor Dodon: „Vă îndemn să votați pentru cei care știu să făurească”
Alegeri Republica Moldova. Igor Dodon: „Vă îndemn să votați pentru cei care știu să făurească”

Alegeri Republica Moldova. Igor Dodon: „Vă îndemn să votați pentru cei care știu să făurească”

Liderul Partidului Socialiştilor, pro-rus, Igor Dodon, i-a îndemnat pe moldoveni să voteze pentru „cei care au grijă de Republica Moldova”.

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a venit la secția de votare, însoțit de soția sa, Galina, dar și de fiul său mai mare Vlad. Acesta din urmă a atins vîrsta majoratului și a votat pentru prima oară.

La ieșirea de la urne, Igor Dodon a precizat că cetățenii moldoveni au înțeles cât de mult contează votul lor și de aceea participă în număr foarte mare la acest scrutin. Aproape un sfert din alegătorii cu drept de vot din Republica Moldova și-au exercitat dreptul, conform statisticilor electorale.

„Este o zi importantă, pentru că votul de astăzi va determina cine va fi la guvernare în Republica Moldova – va fi o guvernare profesionistă și responsabilă sau va fi o guvernare care va da țara pe mâna străinilor. Îndemn pe toți cetățenii să iasă la vot și să decidă soarta țării noastre. Vă îndemn să votați pentru cei care știu să făurească, nu să fure miliarde”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a apreciat prezența ridicată la vot

Fostul președinte pro-rus a apreciat prezența ridicată la vot atât la secțiile din interiorul Moldovei, cât și la cele din străinătate. Igor Dodona a apreciat că este o zi importantă pentru Republica Moldova.

„Am văzut că este o prezenţă mai bună pe interiorul ţării, am văzut că votează activ şi concetăţenii noştri din diaspora, la nivelul turului doi de anul trecut. Am văzut că votează activ şi cei din stânga Nistrului. Eu cred că cetăţenii din Republica Moldova conştientizează cât de mult contează voturile de astăzi, de aceea participă active”, a mai spus Igor Dodon.

Partidului Socialiştilor participă la alegerile anticipate pentru Parlament într-un bloc electoral alături de Partidul Comuniştilor.

Alegeri anticipate în Republica Moldova

Peste 3,2 milioane de moldoveni vor alege în această duminică, pe 11 iulie, un nou Parlament, în cadrul scrutinului de alegeri anticipate.

La alegerile parlamentare anticipate s-au înscris 20 de partide politice, două blocuri electorale şi un candidat independent. Pentru aceste alegeri, autoritățile moldovene au deschis 2.150 de secţii de votare, dintre care 150 în afara ţării şi 41 pentru cetăţenii cu drept de vot din localităţile din stânga Nistrului. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe o treime din numărul total al alegătorilor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: