Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri parțiale în familie la Deveselu. Vărul primarului mort de COVID a câștigat în fața nepotului
Alegeri parțiale în familie la Deveselu. Vărul primarului mort de COVID a câștigat în fața nepotului

Alegeri parțiale în familie la Deveselu. Vărul primarului mort de COVID a câștigat în fața nepotului

Alegerile locale parțiale din comuna Deveselu au fost, practic, o confruntare în familie, între fratele și fiul fostului primar, mort de COVID-19.

Candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei Deveselu, Nicolae Dobre, a câștigat scrutinul de alegeri parțiale de duminică 27 iunie. El și-a învins propriul nepot, pe fiul fostului primar, Marius Iulian Aliman, care a candidat din partea PNL.

Candidatul PSD la Primăria Deveselu, Nicolae Dobre, a obţinut 924 de voturi, ceea ce reprezintă 48,68% din totalul voturilor valabil exprimate, potrivit rezultatelor afişate de Autoritatea Electorală Permanentă. Pe locul al doilea s-a situat nepotul său, care a candidat din partea PNL, Marius Iulian Aliman, care a obţinut 812 voturi (42,78%).

Candidatul clasat pe locul al treilea a fost Gabriel Branişte (AUR), care a obţinut 119 voturi. Ceilalţi patru candidaţi au obţinut mai puţin de 50 de voturi. Este vorba despre Dorel Gorcea (independent) – 20 de voturi, Luminiţa Cepan (USR) – 12, Ana Sorin Marius (PMP) – 8 voturi, Constanţa Mirela Motrici (Partidul Neamul Românesc) – 3.

Primarul și-a anunțat victoria pe Facebook

La scurtă vreme după aflarea rezultatelor, noul primar a transmis un mesaj pe Facebook în care și-a anunțat victoria și a mulțumit alegătorilor.

„Rezultatul de astăzi este victoria noastră, o victorie care va fi transpusă în proiecte importante pentru deveseleni. Împreună am demonstrat că forța noastră constă în solidaritate, formând o echipă imbatabilă pentru comuna noastră. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere, voi rămâne același om, fidel dialogului și echilibrului, care v-a determinat sa-mi acordați votul de încredere. De mâine, ne apucăm de treabă, astfel încât, planul de guvernare_local să fie pus în practică, așa cum am promis”, a scris noul primar, Nicolae Dobre.

Alegeri locale câștigate de un mort

În comuna Deveselu au fost organizate alegeri parţiale pentru funcţia de primar, după ce anul trecut, în septembrie, s-a înregistrat o situație inedită. Alegătorii au votat pentru această funcție pe primarul Ion Aliman care decedase cu câteva zile înainte de ziua scrutinului, din cauza COVID.

Pentru că buletinele de vot erau deja tipărite, alegerile s-au ținut, iar candidatul decedat a câștigat alegerile. Anul acesta s-au organizat din nou alegeri, la care au candidat fiul primarului decedat, din partea PNL, și vărul fostului edil, din partea PSD.