Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri locale parțiale. PSD și PNL revendică victoria la scrutinul de duminică
Alegeri locale parțiale. PSD și PNL revendică victoria la scrutinul de duminică

Alegeri locale parțiale. PSD și PNL revendică victoria la scrutinul de duminică

PSD și PNL revendică victoria la alegerile locale parțiale care s-au desfășurat duminică, 27 iunie, în 35 de localități din întreaga țară. PSD susține că a învins în 17 localități, în vreme ce PNL revendică 15 primării.

Candidatul Marin Gheorghe, susținut de PSD, a câștigat alegerile în orașul Filiași după ce a obținut 5.467 de voturi, reprezentând 72,24%. Candidatul PNL, Daniel Pităroiu, a obţinut 24,84% (1.880 de voturi), candidatul AUR Lucica Gîncu – 1,66% (126 de voturi), Constantin Neacşu (USR) – 0,83% (63 de voturi) şi Mitică Ionuţ Mareş (PMP) – 0,40% (31 de voturi).

Pe lângă orașul Fililiași, la aceste alegeri locale parțiale, candidaţii PSD la funcţia de primar au câştigat comunele Ostroveni şi Catane. Pe de altă parte, PNL a obţinut mandate în comunele Sadova şi Terpeziţa, potrivit rezultatelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

În comuna Catane, funcţia de primar a fost câştigată de candidatul PSD, Gheorghe Mărgărit, cu 54,03% (388 de voturi). În comuna Ostroveni, a câştigat candidatul PSD, Florian Cîrciu, cu 80,09% (1.529 de voturi). În comuna Sadova, alegerile au fost câştigate de candidatul PNL, Horaţiu-Mihai Lazăr, cu 49.80% (1.777 de voturi. În comuna Terpeziţa, a câştigat candidatul PNL, Virgil Daniel Gruia, cu 62,51% (707 voturi).

În oraşul Filiaşi, Costeluş Ilie Gheorghe (PSD), ales în septembrie 2020 ca edil, a fost declarat incompatibil, acesta fiind fiul primarului ales la alegerile parţiale de duminică. Tot incompatibili au fost declaraţi şi primarii din Ostroveni, Silviu Dorel Preduş (PSD), şi Terpeziţa, Constantin Popa (PSD), motiv pentru care şi-au pierdut mandatele.

PSD a obținut primăria din Deveselu

În județul Olt, candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Deveselu, Nicolae Dobre a câştigat alegerile parţiale cu peste 50% din voturile valabil exprimate, potrivit rezultatelor afişate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Dobre a obţinut 924 de voturi, însemnând 50,54% din totalul voturilor valabil exprimate. Pe locul al doilea s-a clasat candidatul liberal, Marius Iulian Aliman, care a obţinut 812 voturi (44,42%).

PSD a revendicat victoria în 17 localități din 35

Sorin Grindeanu, PSD

PSD și PNL au revendicat, fiecare în dreptul său, victoria la alegerile parțiale de duminică, 27 iunie, care s-au desfășurat în 35 de orașe și comune din țară. Rând pe rând, liderii celor două partide și-au declarat victoria în declarații publice.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că social-democrații și-au asumat victoria în 17 localităţi.

„Aşa cum ştiţi, astăzi (duminică – n.r.) au avut loc alegeri parţiale în 35 de localităţi. Vreau să îi felicităm pe colegii noştri din ţară. PSD a obţinut astăzi o victorie la alegerile parţiale, din 35 de localităţi, PSD a câştigat alegerile în 17 localităţi. Tot arcul guvernamental a câştigat în 16 şi două localităţi au fost câştigate de candidaţi independenţi, unde PSD nu a avut candidat”, a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

Grindeanu a precizat că PSD a câștigat trei orașe din cele șase, la Bocșa, Filiași și Tîrgu Bujor și că rezultatul obținut reprezintă un semnal că social democrații vor câștiga toate alegerile următoare.

„Din şase oraşe în care au avut alegeri parţiale, în trei a câştigat PSD, în Bocşa, în Târgu Bujor şi la Filiaşi. În felicităm pe toţi colegii noştri şi încă o dată avem un semnal că PSD este cel mai important partid din România şi care câştigă alegerile”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Ludovic Orban, PNL

Orban, învingător pe Facebook

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat victoria PNL în alegerile parţiale spunând că a obținut 15 primării din cele 35 puse în joc și un consiliu local la Cojasca (jud. Dâmboviţa).

„Victorie a Partidului Naţional Liberal în alegerile parţiale”, a titrat Orban pe Facebook.

El a enumerate localitățile în care au câștigat liberalii, Meteş – judeţul Alba, Zăbrani – judeţul Arad, Şinca Nouă – judeţul Braşov, Cuza Vodă – judeţul Călăraşi, Braniştea şi Cojasca (CL)- judeţul Dâmboviţa, Sadova şi Terpeziţa – judeţul Dolj, Bumbeşti Piţic – judeţul Gorj, Sarmizegetusa şi Romos – judeţul Hunedoara, Bragadiru şi Găneasa – judeţul Ilfov, Şimleu Silvaniei – judeţul Sălaj, Vicovu de Sus – Suceava, Voiteg – Timiş.

De asemenea, președintele PNL i-a felicitat liberalii care au câștigat și pe alegătorii care le-au conferit votul de încredere.

„Îi felicit pe Daniel Sânzâiană, Dănuţ Codrean, Adrian-Dan Ciocan, Monica-Silvia Ceauşescu, Mihai Vişinescu, Virgil-Daniel Gruia, Horaţiu-MIhai Lazăr, Irina Cojocaru, Leontin-Dorin Hibais, Daniela-Mihaiela Csatlos-Koncz, Raul-Gabriel Niculae, Gabriel Lupulescu, Mihai-Cristian Lazăr, Vasile Iliuţ, Niculae-Ioan Pop, dar mai ales îi felicit pe oamenii care le-au acordat încrederea şi i-au votat. Ei sunt adevăraţii câştigători ai alegerilor pentru că au ales cea mai bună variantă pentru dezvoltarea comunităţilor lor”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: