Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri la PNL București. Florin Cîțu îi reproșează lui Nicușor Dan că nu a trecut la liberali
Alegeri la PNL București. Florin Cîțu îi reproșează lui Nicușor Dan că nu a trecut la liberali

Alegeri la PNL București. Florin Cîțu îi reproșează lui Nicușor Dan că nu a trecut la liberali

Premierul Florin Cîţu îi reproșează lui Nicușor Dan, primarul general ales și cu susținerea liberalilor, în 2020, că nu a intrat în PNL.

Cei doi, Florin Cîțu și Nicușor Dan, s-au întâlnit la conferința pentru alegerea conducerii organizației PNL București. Șefia PNL București este revendicată de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, aflat în echipa lui Florin Cîțu și Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, din partea taberei Orban,

Cu acest prilej, Florin Cîțu a susținut un discurs în care a anunțat că, în 2024, PNL va susține doar candidați liberali la primării. El a dat curs, astfel, unor nemulțumiri ale unor membri ai organizației București care nu au fost de acord cu susținerea lui Nicușor Dan. Aceasta cu toate că PNL a ocupat doar locu trei în București, la alegerile pentru Consiliul General.

Florin Citu

Premierul îi reproșează lui Nicușor Dan că n-a semnat adeziunea la PNL

Florin Cîțu și-a exprimat susținerea pentru Ciprian Ciucu la șefia PNL București și i-a reproșat lui Nicușor Dan că nu s-a înscris în PNL după alegerile locale.

„Cu tot respectul domnule primar general, în 2024 voi susţine un candidat liberal la Primăria Capitalei. Nu vom mai face compromisuri. Ele costă. Să ştiţi când merg pe stradă, mă întreabă lumea de ce nu e tăiată iarba în nu ştiu ce parc. PNL decontează, desi nu are adminstraţiile. Nimic nu vă oprea domnule primar general să intraţi în PNL, după ce aţi primit susţinerea PNL.

Membrii PNL sunt mândri că sunt membri ai PNL şi vom fi de fiecare data. Ciprian te susţin. Am lucrat cu tine înainte şi în acest an. Sunt aici pentru că vom face o echpă puternică, câştigătoare cu toţii. Mă aştept să uneşti Bucureştiul şi împreună vom câştiga”, a declarat Florin Cîţu.

Violeta Alexandru, Ciprian Ciucu, PNL

Cîțu vrea să recupereze electoratul din București

El a precizat că filiala din București este importantă PNL și de aceea intenționează să recâștige electoratul pe care l-a pierdut.

„Suntem la filiala Bucureşti, importantă pentru PNL, dar Bucureştiul e important pentru România. Se zice că de aici se dă ora exacta. Noi construim o echipă astăzi aici cu care trebuie să ne luăm înapoi electoratul pierdut. Nicăieri în România nu avem un electorat mai aproape de liberalism.

Aici începe totul – competiţie, economie de piaţă, profesii liberale, totul începe de la Bucureşti şi mai sunt importante pentru că noi construim o echipă. Aş vrea să vă întreb pe dvs, cei din sală, câţi din dvs aţi fost întrebaţi onest atunci când s-au făcut negocierile pentru primăriile din Bucureşti.

Nu vor mai fi luate astfel decizii şi apoi aprobate în forurile noastre. Va fi invers. Împreună vom lua deciziile şi de aceea îl susţin pe Ciprian Ciucu”, a afirmat Florin Cîţu.

Alegeri interne la PNL București

El a mai spus că PNL nu va mai face compromisuri deoarece acestea costă, iar partidul decontează deşi nu are administraţiile locale.

Liberalii din Bucureşti îşi aleg conducerea, iar pentru funcţia de preşedinte candidează atualul lider al PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, dar şi primarul Sectorului 6, liderul liberalilor din sector Ciprian Ciucu.

Violeta Alexandru are susţinerea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, în timp ce Ciprian Ciucu este susţinut de premierul Florin Cîţu.