Evenimentul Zilei > International > Alegeri în Republica Moldova. Primul mesaj al lui Igor Dodon, după închiderea urnelor
Alegeri în Republica Moldova. Primul mesaj al lui Igor Dodon, după închiderea urnelor

Alegeri în Republica Moldova. Primul mesaj al lui Igor Dodon, după închiderea urnelor

După procesarea a aproximativ jumătate din procesele verbale, Igor Dodon acumulează ceva mai mult de 36%, Maia Sandu – aproximativ 30%, Renato Usatîi – 16,5 la sută, iar Violeta Ivanov – aproape 9% din voturile valabil exprimate la alegerile prezidențiale de duminică.

Urmează Andrei Năstase cu 3,4%, Octavian Țîcu – aproape 2%, Tudor Deliu – 1,6% și Dorin Chirtoacă ceva mai mult de 1%, potrivit datelor preliminare prezentate de CEC, informează Radio Chișinău.

Candidatul Partidului Nostru (PN) la prezidențiale, Renato Usatîi a denunțat, duminică încălcări grave care au avut loc în ziua scrutinului prezidențial din Republica Moldova.

Usatîi a spus că deține probe video prin care cetățenii din stânga Nistrului primeau bani pentru a vota un anumit candidat. Într-un briefing, Renato Usatîi a menționat că potrivit rezultatelor pe care le deține echipa sa, s-ar situa pe locul doi în diaspora.

„Astăzi au fost mai multe încălcări decât trebuiau să fie. Majoritatea falsificărilor sunt planificate pentru turul doi. Cei care au organizat toate fărădelegile vor răspunde în fața legii”.

Renato Usatîi a calificat drept „neadevărate” rezultatele exit-pollurilor, prezentate de mai multe ONG-uri după închiderea secțiilor de votare, potrivit cărora el s-ar situa pe locul trei în preferințele alegătorilor.

Dodon: „Nu veți regreta acest vot”

Preşedintele în funcție al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, care a candidat ca independent pentru un nou mandat , a transmis, după închiderea urnelor, un mesaj de mulţumire pentru alegătorii care s-au prezentat la urne, dar şi pentru angajaţii instituţiilor statului implicaţi în organizarea scrutinului.

„În primul rând vreau să mă adresez în calitate de preşedinte în exerciţiu. Eu vreau în calitate de preşedinte să mulţumesc tuturor cetăţenilor Republicii Moldova care au participat la alegeri astăzi, indiferent pentru cine au votat. Indiferent pentru care din cei opt candidaţi aţi votat, stimaţi cetăţeni, eu vreau să vă mulţumesc pentru faptul că aţi fost foarte mulţi, atât în interiorul ţării, cât şi în afara ţării şi acest lucru este foarte bun pentru că aţi dat dovadă de patriotism în primul rând. Asta înseamnă că vă pasă de viitorul Republicii Moldova”, a afirmat Dodon.

Acesta a arătat că, prin munca lor, angajaţii Comisiei Electorale Centrale, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, dar şi angajaţii Ministerului de Interne „au făcut tot posibilul şi au asigurat un scrutin corect, liber şi democratic”, scrie Agerpres.

Totodată, în calitate de candidat, Dodon a mulţumit alegătorilor care şi-au exprimat votul în favoarea sa. „Vreau să vă asigur, stimaţi concetăţeni, că nu veţi regreta pentru acest vot”, a precizat liderul de la Chişinău.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: