Evenimentul Zilei > International > Alegeri în Germania, primele exit-poll-uri. Creştin-democraţii (CDU) şi social-democraţii (SPD) sunt la egalitate: 25 la %
Alegeri în Germania, primele exit-poll-uri. Creştin-democraţii (CDU) şi social-democraţii (SPD) sunt la egalitate: 25 la %

Alegeri în Germania, primele exit-poll-uri. Creştin-democraţii (CDU) şi social-democraţii (SPD) sunt la egalitate: 25 la %

Creştin-democraţii (CDU) şi social-democraţii (SPD) sunt umăr la umăr la alegerile din Germania, obţinând câte 25% din voturi la scrutinul legislativ de duminică, relevă un exit-poll citat de presa internațională.

Candidatul Partidului Social-Democrat Olaf Scholz se află la egalitate, cu 25% din voturile exprimate în alegerile legislative de duminică, cu candidatul Uniunii Creştin Democrate a Angelei Merkel, Armin Laschet, potrivit unui sondaj relaizat de radiodifuzorul german ARD la ieşirea de la urne, relatează BBC News.

Verzii au obţinut 15%, iar liberal-democraţii (FDP) şi extrema-dreaptă (AFD), câte 11%.

Die Linke (stânga radicală) a obţinut 5% din voturi.

Acest scor provine dintr-o cercetare relaizată asupra unor alegători la ieşirea din 560 de secţii de votare din întreaga Germanie.

Conform unui exit-poll prezentat de postul de televiziune ZDF, social-democraţii lui Olaf Scholz sunt creditaţi cu 26% din voturi, în timp ce creştin-democraţi conduşi de Armin Laschet ar fi obţinut 24% din sufragii.

Într-un alt exit-poll, prezentat de postul de televiziune ARD, cele două formaţiuni sunt la egalitate, cu câte 25% din voturi.

Conform aceluiaşi exit-poll, verzii au obţinut 15%, iar liberal-democraţii (FDP) şi extrema-dreaptă (AFD), câte 11%. Stânga radicală (Die Linke) este cotată cu 5% din voturi.

Exit-poll-urile au fost primite cu o explozie de bucurie la sediul SPD din Berlin. „Este clar că SPD” a câştigat, a spus secretarul general al partidului, Lars Klingbeil, revendicând formarea viitorului guvern.

Cifrele trebuie privite însă cu prudenţă din cauza numărului foarte mare de voturi prin corespondenţă, care nu sunt luate în considerare în aceste sondaje realizate la ieşirea de la urne.

Este cel mai slab rezultat pentru CDU/CSU de după război. „Este dureros”, a declarat secretarul general al CDU, Paul Ziemiak, pentru ARD, după publicarea exit-poll-urilor.

Germanii au votat în aproximativ 60.000 de secţi de votare, iar aprocximativ 40% dintre ei, inclusiv Angela Merkel, au votat anticipat.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: