Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri anticipate în Moldova. Cristian Diaconescu îndeamnă alegătorii să iasă în număr mare la vot: „Este important ca decizia să aparțină cât mai multor cetățeni”
Alegeri anticipate în Moldova. Cristian Diaconescu îndeamnă alegătorii să iasă în număr mare la vot: „Este important ca decizia să aparțină cât mai multor cetățeni”

Alegeri anticipate în Moldova. Cristian Diaconescu îndeamnă alegătorii să iasă în număr mare la vot: „Este important ca decizia să aparțină cât mai multor cetățeni”

Cetățenii moldoveni trebuie să iasă la vot în număr cât mai mare, la alegerila parlamentare anticipate din 11 iulie, pentru a alege direcția viitoare.

Îndemnul vine din partea lui președintelui Partidului Mișcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României. Acesta a transmis un mesaj cetățenilor din Republica Moldova cu prilejul scrutinului de alegeri anticipate pentru Parlamentul de la Chișinău.

Cristian Diaconescu susține că la alegerile de duminică, cetățenii Republicii Moldova își vor defini calea pe care o vor urma în viitor. Fie vor alege să meargă spre Vest, alături de țările Uniunii Europene, fie își vor îndrepta privirea spre Est, spre Rusia.

„În Republica Moldova, momentul electoral este unul dintre cele mai semnificative momente prin care societatea din Republica Moldova trece astăzi. Este momentul în care se va alege direcția pe care o va urma Republica Moldova, atât din punct de vedere parlamentar și guvernamental, dar și ca națiune. Din această perspectivă, în primul rând, îi îndemn cu toată căldura pe cetățenii din Republica Moldova să iasă la vot. Este cât se poate de important ca decizia să aparțină cât mai multor cetățeni”, a transmis Cristian Diaconescu în mesajul către cetățenii moldoveni, conform PS News.

Politicile publice trebuie susținute de un număr mare de cetățeni

Potrivit spuselor sale, este nevoie ca politicile publice din Republica Moldova să fie susținute de populație și să beneficieze de încrederea societății. Cristian Diaconescu a precizat că orientarea pro-occidentală a Republicii Moldova este necesară pentru modernizarea statului și creșterea nivelului de trai a populației.

„În continuare, politicile publice în Republica Moldova vor fi sprijinite și vor trebui să fie însoțite de încrederea societății. Primul semnal din acest punct de vedere, într-un stat democratic, este expresia de vot. Sigur că, așa cum am menționat, susținerea Partidului Unității Naționale (PUN) reprezintă, din punct de vedere politic, mesajul pe care îl transmite Partidul Mișcarea Populară (PMP).

În egală măsură, orientarea pro-occidentală a Republica Moldova s-a dovedit și până acum a fi benefică pentru modernizarea, creșterea nivelului de trai și îmbunătățirea oricărei perspective economice de viață pe care Republica Moldova și cetățenii acestui stat le au”, a mai transmis Cristian Diaconescu.â

Alegeri anticipate în Moldova

Alegătorii moldoveni sunt chemați la urne în această duminică, pe 11 iulie, pentru a alege un nou Parlament. La alegerile parlamentare anticipate s-au înscris 20 de partide politice, două blocuri electorale şi un candidat independent. Conform cercetărilor sociologice, sunt favoriți Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS, de dreapta, proprezidenţial) şi Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS).

Pentru a fi admise în Parlamentul Republicii Moldova, fiecare partid trebuie să obțină un minim de 5% din voturi. În cazul blocurilor electorale pragul este de 7%.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: