Alecu Racoviceanu: „S-a dovedit că chiar Brâncuși a făcut Coloana Infinitului?”

Alecu Racoviceanu a declarat în emisiunea „Prime Time”, pe evz.ro, că „viața politică din România, din ultima perioadă, dacă n-o tratezi cu zâmbetul pe buze, o iei razna”.

Luni, în cadrul emisiunii „Prime Time”, pe evz.ro, în contextual gafei făcute de Mara Mareș, șefa Tineretului Național Liberal, Laurențiu Botin l-a întrebat pe jurnalistul Alecu Racoviceanu: „Citez din clasic în viață: S-a dovedit că chiar domnul Beuran salva vieți?”

Alecu Racoviceanu a răspuns făcând referire la gafa făcută de cântăreața Irina Rimes, după ce a fost anunțată ambasadorul Zilei Naționale Constantin Brâncuși 2020: „Laurențiu, de câteva zile, eu mă întreb dacă domnul sculptor Brâncuși că chiar a făcut Coloana Infinitului”.

 

Despre domnișoara Mareș

Întrebarea domnișoarei Mara, domnișoarei președinte Mara,  este de un ridicol sublim. Îmi doresc să se păstreze filmările despre viața politică actuală, ca să aibă nepoții noștri de ce să râdă și nouă forță să nu mai credem în acest nou val care vine cu schimbări și cu entuziasm și cu flori în suflet”, a declarat Alecu Racoviceanu.

Racoviceanu a concluzionat cu amărăciune: „Știi de ce au nevoie florile la rădăcină, ca să crească frumoase? De îngrășamânt”.

 

Despre domnișoara Rimes

„Ideea în sine nu este rea deloc, dar cred că dacă vrei să promovezi ceva, trebuie să-I explicit ăluia care promovează, printr-un curs pe repede înainte, citind o broșură, făcându-l să învețe pe dinafară două-trei fraze, despre obiectul sau persoana pe care o promovează.

Asta nu înseamnă că dacă cineva face reclamă la tampoane, trebuie să fie neapărat în momentul în care le folosește. Dar trebuie să știe, totuși, la ce folosesc”, a declarat jurnalistul.

Racoviceanu este de părere că „ideea în sine de a duce numele lui Brâncuși către publicul, evident foarte mare, al domnișoarei Rimes este salutară. Dar unde îl duci dacă nu-i explici ce treabă are Brâncuși în asta?”

Alecu Racoviceanu a mai spus era suficient ca după „o discuție onestă, o mărturie de fată cuminte, despre ce credea ea despre Coloana Infinitului”, discuția să fi fost completată de „o frază cu ce înțelege acum despre Coloana Infinitului”.

Racoviceanu a mai spus că cei de la Ministerul Culturii au avut „o idee salutară”, pe care „ au distrus-o pentru că nu și-au alocat un sfert de oră să-i explice unul, pe scurt, ce reprezintă Constantin Brâncuși”, adăugând că „cel care promovează trebuie să înțeleagă că acolo nu sunt niște bucăți de piatră, care au rămas așa cum ni le-a lăsat Dumnezeu, ci a lucrat în ele, a săpat în ele un geniu”.

„Guvernul meu” și Constantin Brâncuși

Laurențiu Botin a declarat că i se pare o concidență stranie că Brâncuși apare în discuție națională, de fiecare dată când cineva își dorește „un guvern al meu”.

Nu ai observat că apare câte ceva cu Brâncuși, când un domn vrea să-și pună câte un „Guvern al meu”? Am cumpărat Cumințenia Pământului de-am rupt-o și acum vine cumințenia pământului de peste Prut, Irina, că e victimă în toată chestia asta, sunt convins că e o victimă, că e o fată destul de deșteaptă, și iarăși vorbim de Brâncuși”.