Rezultatul comun la care au ajuns delegații PSD și ALDE în privința legii offshore a fost parafat la ultima ședință a Colaiției care a avut loc miercuri, potrivit secretarului general al organizației județene a ALD Constanța, Claudiu Ceti, participant la întrunire. El susține că s-a demontat, astfel, mitul discuțiilor în contradictoriu, mitul conflictului, al ruperii alianței. “Întâlnirea a fost mai mult decât obiectivă,  a fost benefică. Cel care a condus delegația la această întâlnire mai mult tehnică, a fost deputatul Andrei Gerea, alături de el fiind Toma Petcu, Varujan Vosganian”, a declarat Claudiu Ceti.

S-a ajuns, astfel, la concluzia că 50% din gazele extrase din Marea Neagră să fie tranzacționate pe bursa românească. “E cel mai simplu și pentru statul român și pentru piața financiar bancară din România, dar totodată și pentru marile corporații, opertori care doresc de fapt să își continue investițiile în Marea Neagră în zona exclusiv economică  a României."

Al doilea punct convenit privește partea de impozitare. “În afară de acea redevență care se va obține în mod direct, se va propune și un impozit de 30% pe venitul suplimentar. Adică vis a vis de suplimentarea clasică, va exista un impozit suplimentar pe venit de 30% al operatorilor de offshore în Marea Neagră”, potrivit secretarului general al ALDE Constanța, Claudiu Ceti.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: