Editura Evenimentul si Capital

”Albirea” Codruței Kovesi în 2012- un miș- maș la nivel înalt | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Autor: | | 5 Comentarii | 6496 Vizualizari

Întîmplările cu valoare de eveniment de marți, 27 septembrie 2016- autodenunțul lui Sebastian Ghiță, dezvăluirile lui Traian Băsescu- nu pot fi înțelese în afara unei întoarceri în trecut, la zbuciumatul an 2012, cînd a dat să se aprindă Scandalul plagiatul Codruței Kovesi.

Marţi seara, la emisiunea lui Silviu Mănăstire, am descris reacţia mea din 2012 la acuzaţiile de plagiat aduse Codruţei Kovesi.

Ne aflam în plină confruntare, o confruntare fără milă, între Mastodontul numit USL şi Traian Băsescu. Din cîte se ştie, pe 7 mai 2012, România are un nou Guvern:

Ponta 1, format de cea mai puternică coaliţie din Istoria postdecembristă, PSD-PNL.

Faţă de partidul lui Traian Băsescu, PDL, USL e ca un Elefant faţă de un şoricel.

După cum era de aşteptat, primii ameninţaţi de instalarea noii Puteri sunt şefii instituţiilor de forţă, toţi numiţi de Traian Băsescu, toţi loiali lui Traian Băsescu, toţi alcătuind ceea ce Elena Udrea numea marţi seara, la aceeaşi emisiune, Echipă, iar duşmanii fostului președinte, Gaşcă.

Printre aceştia la loc de frunte se număra şi Codruţa Kovesi, procuror general pus şi răspus de Traian Băsescu.

La vremea respectivă, mă aflam în tabăra lui Traian Băsescu.

Pînă în toamna lui 2009, fusesem un adversar consecvent al lui Traian Băsescu. În toamna lui 2009, mi-am dat seama că împotriva lui Traian Băsescu se formase cea mai puternică Coaliţie politico-mediatică din Istoria României. Coaliţiei politice, PSD-PNL, i se adăuga Coaliţia mediatică Sorin Ovidiu Vântu-Dan Voiculescu-Dinu Patriciu. Pentru că prezenţa mea la Trustul lui Dan Voiculescu risca să fie folosită în interesele acestei Coaliţii, cu antipatia mea înnăscută faţă de Conspiraţii, chiar şi faţă de cele aşa-zis pozitive, am decis să demisionez. Aşa cum arătam într-un interviu luat de Robert Turcescu după demisie, nu intenţionam să mă lipesc de nici un alt post tv. Ceea ce s-a şi întîmplat. Pe perioada campaniei şi în zilele celor două tururi am urmărit bătălia din fotoliu de telespectator. Plecasem de la Antena 3, pentru că nu-i dădeam lui Traian Băsescu nici o şansă în faţa acestei Coaliţii. Mă pregăteam să fac Opoziţie alături de Traian Băsescu. Ghinionul meu:

Traian Băsescu a rămas președinte.

De ce precizez aceste lucruri?

Pentru că pînă-n 2014, am combătut ca ziarist alături de Echipa lui Traian Băsescu. N-am fost în Conspiraţiile puse la cale de această Echipă. Am luat cele ce se întîmplau în spaţiul public drept realităţi în varianta lor oficială.

În aceste condiţii, mi-am dat seama de neliniştea membrilor Echipei în 2012, anul Marii Suspendări, pe care eu am considerat-o şi continui s-o consider, chiar şi acum, Tentativă de lovitură de stat parlamentară.

Mecanismul s-a pus în mişcare pe 3 iulie 2012.

Eram invitatul permanent al unei emisiuni făcute de Robert Turcescu la B1tv.

Dacă unii cititori mai au ţinere de minte, bazat pe informaţii şi pe intuiţie, cu cîteva zile înainte de 3 iulie 2012, am anunţat că va avea loc Suspendarea.

Ceasul ticăie! ziceam eu.

La una dintre aceste emisiuni, dacă nu mă înşel chiar la prima la care am anunţat Suspendarea, invitată specială era Codruţa Kovesi. Ţin minte şi acum. Şedea la stînga mea, aşa cum stau şi în prezent, la emisiuni cu participarea mea, invitaţii. Locul pe care a stat marţi seara Elena Udrea! În pauza de publicitate, după ce-am anunţat că ticăie ceasul, spre stupoarea lui Robert Turcescu şi spaima Codruţei Kovesi, şefa Parchetului m-a întrebat de unde ştiu. I-am înţeles groaza. Dacă Traian Băsescu pleca, ea, ca şi alţi membri ai Echipei, luau drumul arestului preventiv. O reacţie asemănătoare a avut şi Klaus Iohannis, la emisiunea din octombrie 2014, de la Realitatea tv, cînd am afirmat în direct că i se pregăteşte Procesul de la ÎCCJ. După emisiune, m-a întrebat neliniştit de unde ştiu.

Am relatat aceste momente pentru a reaminti cititorilor adevărul confirmat de Istorie:

Oamenii, oricît de puternici, ar fi tot oameni rămîn.

Ditamai Împăratul Napoleon a fost împachetat de șobolanul Fouché!

Pe acest fundal apar în 18 mai 2012 dezvăluirile Grupului de Investigații Politice și ale Miliției Spirituale despre plagiatul Codruţei Kovesi. Textele reproduse, în circulație și acum pe Internet, mărturiseau în chip zdrobitor un plagiat. Pe 21 mai 2012, Codruța Kovesi se adresează CSM pentru apărarea reputației. Acum cînd avem cronologia evenimentelor, dezvăluirea plagiatului lui Victor Ponta apare într-o altă lumină. Ea a avut loc pe 18 iunie 2012. Între timp, mai precis pe 22 mai 2012, GIP înaintase CNATDCU sesizarea privind plagiatul Codruţei Kovesi. E mai mult decît interesant un amănunt. Deşi primise sesizarea pe 22 mai 2012, și o înregistrase sub numărul 4363/22.05.2012, CNATDCU n-o ia în dezbatere. O trimite spre judecare Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI), de pe lângă Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, care o înregistrează sub numărul 4470/24.05.2012. Era vorba de o pasare pur și simplu a cartofului fierbinte. CNATCDU era probăsistă. Lucrarea mirosea de la o poștă a plagiat. Ca să evite compromiterea, CNATCDU trimite sesizarea la CNE, cînd din punct de vedere legal, pe baza Regulamentului aprobat în 2002 prin Ordin al Ministerului Educației, CNATDCU era organismul obligat să evalueze lucrările de doctorat. CNECSDTI solicită acuzatei pe 28 mai 2012 ca, până la data de 06.07.2012, să înainteze Comisiei punctul de vedere cu privire la sesizarea înregistrată.

Nu acelaşi lucru se petrece cu Victor Ponta. În cazul acestuia CNATDCU nu mai trimite sesizarea CNE şi o judecă deşi, în cazul Codruței Kovesi, se derobase de la sarcina asta primejdioasă. Pe 29 iunie 2012, CNATDCU decide că Victor Ponta a plagiat.

Victor Ponta arunca BOMBA! Dezvaluirea NEASTEPTATA despre Radu Mazare! Emotii pentru Liviu Dragnea

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI