Alarmant. Sărăcia provoacă milioane de cazuri de depresie. Cauzele: Privarea de libertate care dăunează sănătății mintale

Alarmant. Sărăcia provoacă milioane de cazuri de depresie. Cauzele: Privarea de libertate care dăunează sănătății mintale Sursa: Pixabay

Un studiu a constatat că sărăcia provoacă peste 1,3 milioane de cazuri de depresie în zonele din nord-vest care se confruntă cu cele mai înalte niveluri de sănătate mintală precară.

Există o „legătură clară” între lipsa de educație și bunăstare, de privarea de libertate care contribuie la înrăutățirea sănătății mintale care este tot mai precară în Anglia, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Cercetare în Politici Publice (IPPR) și compania de analiză Len Clark & ​​​​Peacock (LPC).

IPPR a criticat guvernul că a „ignorat” sănătatea oamenilor

Raportul spune că, dacă inegalitățile în materie de sănătate ar fi reduse, ar fi cu 1,3 milioane de adulți mai puțini care trăiesc cu depresie, ar fi o reduceri cu 27 la sută. Acesta a sugerat că țara ar putea economisi 20 de miliarde de lire sterline pe an dacă s-ar reduce decalajul în ceea ce privește inegalitățile în materie de sănătate.

Cercetarea a arătat că adulții care trăiesc în zonele cu cele mai înalte niveluri de sărăcie au avut de trei ori mai multe șanse de a fi diagnosticați cu depresie, cu cele mai mari rate de prevalență în Wirral, Blackpool, Stoke on Trent, Nozzie și St Helens.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul discursului său la convenția Partidului Conservator din octombrie, prim-ministrul Boris Johnson a subliniat problema inegalităților din Anglia, spunând: „Ce glande de maimuță plantează în Valea Ribble, ce lăptișor de matcă mănâncă? Ei trăiesc cu șapte ani mai mult decât oamenii din Blackpool, la doar 33 de mile distanță?”

Guvernul va „unifica” și „aplatiza” țara. Nu vor mai fi zone sărace şi bogate

Răspunzând la raportul IPPR, Jonathan Ashworth, secretarul de stat pentru sănătate și asistență socială, a declarat: „Adevărul devastator este că sărăcia provoacă boli, iar boala poate prinde adesea oamenii săraci.

„Promisiunile de a „crește nivelul” de trai şi a unifica țara fără acțiuni semnificative pentru a aborda privarea și de a se concentra asupra impactului asupra sănătății fizice și mentale sunt complet goale. O strategie cuprinzătoare și semnificativă privind disparitățile de sănătate este acum mai urgentă ca niciodată.

Chris Thomas, cercetător senior la IPPR, a declarat: „Nu este vorba despre lăptișorul de matcă, este un grup de sărăcie, privare de bunuri şi libertății care creează un dezavantaj.

Potrivit datelor Oficiului pentru Statistică Națională, nivelurile depresiei în august 2021 au fost cu 10% mai mari decât nivelurile pre-pandemie.

ONS a mai spus că unul din patru adulți care trăiesc în zonele cele mai dezavantajate din Anglia a suferit o formă de depresie, în comparație cu 12% în cele mai puțin defavorizate zone, relatează independent.